Μοιράσου το Άρθρο

Η Κλιματική Αλλαγή φέρνει το τέλος στα παλαιά οχήματα που ρυπαίνουν και επιβαρύνουν το περιβάλλον κάνοντας πολλες χώρες να τα βγαζουν εκτός κυκλοφορίας βαση νόμου.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

258
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από την πριμοδότηση των ηλεκτρικά κινούμενων οχημάτων, βγαζει σκληρό ο πλαισιο για τους ιδιοκτήτες παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων εσωτερικής καύσεως.

Ήδη αρκετές πόλεις στην Ευρώπη στην προσπάθεια μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εχουν μπλοκάρει βάσει νόμου την κυκλοφορία των ρυπογόνων αυτοκινήτων από το κέντρο τους.

Ολικη απαγόρευση τρεχει ηδη στην κυκλοφορία των euro 5 και πίσω κινητηρων πετρελαίου που η ποσότητα των σωματιδίων και τα αέρια που βγαζουν συμβάλλουν στο φαινομένο του θερμοκηπίου.

Οι «Ζώνες καθαρού Αερα»

Στην Ευρώπη αρκετές χωρες έχουν υιοθετήσει το μέτρο. Ιταλία με 172 δηλωμένες ζώνες, Γερμανία 78, Ηνωμένο Βασίλειο 17 Ολλανδία 14 Γαλλία 8.Οιζώνες χαμηλών εκπομπών (LEZs) υπαρχουν ηδη σε 320 ευρωπαϊκές πόλεις.

Σε προηγούμενο σχετικό αρθρο μας ειχαμε αναφερει και το σχετικό σημα που υπαρχει πριν απο την είσοδο στους χωρους LEZs.

Τι ισχύει στην Αθήνα Ελλάδα
  1. Τελειώνουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων που λειτουργούν με καύσιμα ή πετρέλαιο θέρμανσης έως το 2030.
  2. Έρχεται μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030 και 80% έως το 2040, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, με στόχο την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.
  3. Αύξηση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για στόχο έως και το 70% της τελικής ενεργειακής κατανάλωσης έως το 2030.
  4. Στα ταξι ερχετε περιορισμός σε Αθηνα και Θεσσαλονίκη από το 2025 πρεπει να ειναι ηλεκτρικά
  5. Ολικη απαγόρευση χρήσης πετρελαίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε οσα νησιά δεν είναι συνδεδεμένα στο ηπειρωτικό δίκτυο μεχρι και το 2030​.
  6. Περιορισμός στα νέα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, θα πρεπει να ειναι ηλεκτρικά.

Με το βασικό πρόβλημα στην ηλεκτροκίνηση να είναι η αυτονομία, μια νέα πατέντα από Κίνα έρχεται. Η Κινέζοι λανσαρουν μια μπαταρία η οποία θα μπορεί μέσα σε έξι λεπτά φόρτισης να φτάνει σε 1000χλμ αυτονομίας.

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *