Μοιράσου το Άρθρο

Ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης ενα από τα λαμπρότερα μυαλά νομικόά μυαλά της εποχής μας ήταν γιος του Σπυρίδωνος Μαρκεζίνη, υπουργού του Παπάγου και τιμηθεί με τον τίτλο του Ιππότη (σερ) από την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

188
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944, η μητέρα του είχε καταγωγή από την Αγγλία είμαι ο πατέρας του από την Ελλάδα. Προερχόταν από οικογένεια δικηγόρων και πολιτικών οι οποίοι κατάγονται, από την Βιτσένζα της Ιταλίας από την μεριά του πατέρα του, ενω από την μεριά της μητέρας του, από την Χίο και το Λονδίνο.

.

.

Με λαμπρή σταδιοδρομία ήταν κάτοχος έδρας στα Πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ, Λέιντεν(Ολλανδία), Λονδίνου, Οξφόρδης, και Τέξας ενω δίδαξε ως Επισκέπτης Καθηγητής σε πάνω από δώδεκα άλλα Πανεπιστήμια περιλαμβανομένων των Πανεπιστημίων των Παρισίων Ι και ΙΙ, Μονάχου, Βόννης, Μύνστερ, Ρώμης, Σιένας, Γένοβας, Βρυξελλών, Γκέντ, Μίτσιγκαν, Κορνέλ, και Μπέρκλεϋ.

.

.

Το νομικό πανεπιστήμιο του Τέξας αφιέρωσε ένα κείμενο στην μνήμη του , μπορείτε να το διαβάσετε εδω

.

«Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης, ενσυνείδητος αλλά και φλογερός ευρωπαϊστής, αισθανόταν, όπως έλεγε, Έλληνας, γιατί έτσι γεννήθηκε, αλλά και πολίτης της Ευρώπης. Ίδρυσε και διηύθυνε επί πολλά έτη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Συγκριτικού Δικαίου. Έγραψε μελέτες ιστορίας του νεώτερου ευρωπαϊκού δικαίου, καθώς και γενικής θεωρίας του δικαίου, δημοσιευμένες στα σημαντικότερα νομικά περιοδικά της Ευρώπης. Υπήρξε ένας από τους πιο διακεκριμένους διεθνώς Ευρωπαίους νομικούς, ιδίως στο Συγκριτικό Ιδιωτικό Δίκαιο, στην προαγωγή του οποίου εισέφερε σημαντικές υπηρεσίες. Έχει επιπλέον αναγνωρισθεί η γενικότερη προσφορά του στην Ευρωπαϊκή υπόθεση, με σκοπό την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»,

Ακαδημία Αθηνών.

.

.

Από MacedoniaNET