Μοιράσου το Άρθρο

Οι Έλληνες μαθητές από την θεσσαλονίκη Κατέκτησαν την κορυφή στο παγκόσμιο τουρνουά σκάκι που διεξήχθη ανάμεσα σε 41 χώρες.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

265
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Συγκεκριμένα στο ομαδικό διαδικτυακό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι μαθητές και μαθήτριες του λυκείου από την περιοχή της Θεσσαλονίκης κέρδισαν συνολικά 87 σχόλια προερχόμενα από 41 χώρες ανάμεσα τους Ινδία η Κίνα και η Αμερική .

.

.

«Νιώθω περηφάνια για όλους μας και απερίγραπτη χαρά! Ήταν για μένα μια ευκαιρία μοναδική και πολύτιμήΤο σκάκι μού έχει δώσει πολλές ευκαιρίες και αισθάνομαι τυχερή που το σχολείο μου, μας έδωσε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε αυτή την υπέροχη ομάδα, που κατάφερε να πάρει την πρωτιά»

Ιουλία Καβακοπούλου μαθήτρια της Α’ λυκείου των εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη

Αρχηγός της ομάδας ήταν η διεθνής διαιτητής σκακιου και γραμματέας της σχολικής επιτροπής της ελληνικής σκακιστικής ομοσπονδίας Βέρα Αβραμίδου .

«Ταυτιζόμουν μαζί τους, ένιωθα βαθιά ικανοποίηση όταν έβλεπα ότι βρισκόμασταν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης και τελικά ακολούθησε ο πανηγυρισμός, ένα ανείπωτο αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας που ένιωσα να με πλημμυρίζει ολόκληρη, με την επικύρωση των αποτελεσμάτων μετά τον ενδελεχή έλεγχο anti-cheating, που μας έφερε στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου χάρτη»

Βέρα Αβραμίδου

«Σε ένα άθλημα που εκτός όλων των άλλων προϋποθέτει νοητική δεινότητα, είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεσαι στη κορυφή του κόσμου. Είναι πρωταθλητές Ελλάδας το 2017, το 2020, το 2021, το 2022, το 2023 και φέτος παγκόσμιοι πρωταθλητές στα Λύκεια και 5η παγκόσμια θέση στα Γυμνάσια. Ένα τεράστιο μπράβο στους παγκόσμιους πρωταθλητές, στα καμάρια του Λυκείου και στα βλαστάρια του Γυμνασίου, που πέφτοντας από μικρά στα βαθιά, καταλαμβάνοντας την 5η παγκόσμια θέση, έδειξαν ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία».

Ευάγγελος Τασσόπουλος, αντιπρόεδρος του σχολείου

πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *