Μοιράσου το Άρθρο

Τραγούδια δίχως τέλος από το ναυάγιο που σημειώθηκε πριν λίγο στα ανοιχτά της Πύλου μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συνολικά ανασυρθεί 78 σοροί μεταναστών ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 500 τουλάχιστον επιβαίνοντες.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

188
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που έρχονται από το λιμενικό το αλιευτικό σκάφος είχε κυριολεκτικά στοιβάξει τους μετανάστες.Εχει αποπλεύσει από το Τομπρούκ της Λιβύης, με προορισμό την Ιταλία.

Αυτή την Στιγμή στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού εφτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού μας ναυτικού και παράλληλα ένα μη επανδρωμένο σκάφος.

Νωρίτερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ ειχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 400 επιβαίνοντες, Με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πραγματικός αριθμός ίσως να ξεπερνάει τους 500!

«Εχουμε δημιουργήσει υπαίθριο ιατρείο στην περιοχή του λιμανιού, όπου εξετάζονται όσοι χρήζουν ιατρικής φροντίδας, ενώ μέχρι τώρα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης 14 μετανάστες.Εχουν τεθεί σε ετοιμότητα, εκτός από το νοσοκομείο της Καλαμάτας και τα νοσοκομεία της Κυπαρισσίας, της Σπάρτης και της Τρίπολης, ενώ στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει φθάσει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από όμορους νομούς, αλλά και από την Αθήνα».

Γιάννης Καρβέλης, διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δελτίο Τύπου – Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε σε επαφή με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για το τραγικό περιστατικό του ναυαγίου σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.

Κλιμάκια του Υπουργείου βρίσκονται στην Καλαμάτα προκειμένου να συνδράμουν τις δημοτικές αρχές όπου κριθεί απαραίτητο, στην αρωγή των διασωθέντων, στην υποστήριξη και τη διερμηνεία. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι σε πλήρη ετοιμότητα έτσι ώστε μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες να υποδεχθούν τους διασωθέντες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μαλακάσα, όπου και θα μεταφερθούν συνοδεία κλιμακίων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το ναυάγιο φέρνει με τον πιο τραγικό τρόπο στο προσκήνιο για ακόμη μία φορά, την ανάγκη εξάρθρωσης των διεθνών κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των μεταναστών.

Από MacedoniaNET