Μοιράσου το Άρθρο

Έφυγε από την ζωή στα 92 του έτη ο γνωστός καραγκιοπαικτης Θανάσης Σπυρόπουλος γεννημένος το 1931 στο Κοπανάκι Μεσσηνίας.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

930
Πρέπει να θεσπιστούν σκληρότερες ποινές για τους Εμπρηστές;

Η δημοσκόπηση έληξε!

Η ιστορία του ξεκινάει όταν είδε για πρώτη φορά παράσταση Καραγκιόζη στο καφενείο του πατέρα του. Εκει ήταν το κομβικό σημείο ωστε να ακολουθήσει την τέχνη του Θεάτρου Σκιών. Όταν ήταν σε ηλικία 15 ετών έγινε βοηθός και μαθητής του τοπικού καραγκιοζοπαίκτη Βασίλη Φιλντισάκου. Υπήρξε για 16 συνεχόμενα χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών.

Στα βήματα του ο γιος του Κώστας Σπυρόπουλος με τον οποίο λειτουργούσαν μαζί το Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη – Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου.

.

.

Το Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Κουμεντάκη:

«Από τα 15 του χρόνια μέχρι και λίγο πριν το τέλος, ο Θανάσης Σπυρόπουλος αγάπησε και υπηρέτησε το Θέατρο Σκιών, διατήρησε την παράδοση αυτού του ξεχωριστού θεατρικού είδους και το εμπλούτισε με δικούς του χαρακτήρες, έργα, φιγούρες και με τα θέατρα που δημιούργησε. Η προσφορά του στο λαϊκό θεατρικό δρώμενο, το οποίο αποτελεί εγγεγραμμένο στοιχείο στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπήρξε πολύτιμη, τόσο με την καλλιτεχνική του παρουσία πίσω από το πανί, με τις τηλεοπτικές του εκπομπές, με τις οποίες πλησίασε ένα ευρύτερο κοινό, καθώς και με το έργο του επί 16 χρόνια, ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών. Τον αποχαιρετούμε με εκτίμηση στην προσφορά του σε ένα καλλιτεχνικό είδος, ιδιαίτερα σημαντικό για τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό, το οποίο επηρέασε πολλούς άλλους καλλιτέχνες και υπήρξε πάντοτε συνυφασμένο με τη χαρά και το γέλιο. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του.»

.

@macedonianet #macedonianet #θανασης #σπυρόπουλος #καραγκιοζης #θεατρο #θεατρο_σκιων #θανάσηςσπυρόπουλος ♬ πρωτότυπος ήχος – Macedonianet.gr

.

Από MacedoniaNET