Μοιράσου το Άρθρο

Απίστευτη εξέλιξη, χλευασμός και γέλια από τα τούρκικα μέσα μαζικής για την νομιμοποίηση του συλλόγου «Φενέρμπαχτσε Δυτικής Θράκης» Που από το όνομα και μόνο διχοτομεί την Θράκη σε ανατολική και δυτική!

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

168
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Ο εισαγγελέας απέσυρε την πρόταση ανακοπής για τη νομιμότητα του καταστατικού του αθλητικού συλλόγου “Φενέρμπαχτσε Δυτικής Θράκης” με αποτέλεσμα ο σύλλογος να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Η θράκη είναι μια, και όπως ειχε αναφερθει αρχικά το πρόβλημα απο την πρώην πρωθυπουργό και επίτιμη πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και την εισαγγελία Ροδόπης, έγκειτο στον όρο «δυτική Θράκη»καθώς αυτός δεν χρησιμοποιείται στην Ελλάδα για τον προσδιορισμό της Θράκης.

Οι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει το μόρφωμα «ευρωπαϊκή ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» για να προωθήσουν και να καθιερώσουν τον όρο προς ίδιων όφελος. Το δικαστήριο της Κομοτηνής τελικά δεν εκδικαστεί υπόθεση καθώς η εισαγγελία απέσυρε τα αιτήματα ανακοπής!

«Δικαστικό μορατόριουμ ανακωχής σήμερα στις δικαστικές αίθουσες Κομοτηνής. Η εισαγγελία απέσυρε το αίτημα ανακοπής κατά του συλλόγου Δυτική Θράκη για δικονομικούς λόγους. Δυστυχώς φορείς και πολίτες επέδειξαν αδιαφορία για άλλη μία φορά καθώς έχουν εμφυσηθεί με ηττοπάθεια και ωχαδερφισμό… Η τελική μάχη θα δοθεί πολύ σύντομα και ευελπιστούμε στην επικράτηση της δικαιοσύνης και της Συνθήκης της Λωζάνης», έγραψε

Μιχάλης Κακουλίδης, πρόεδρος του  σωματείου Πόντου Θρυλορίου 

Χλευάζουν και γελάνε τα Τουρκίκα Μέσα Ενημέρωσης

«έχουμε καλά νέα από τη Δυτική Θράκη». Ο σύνδεσμος δικαιώθηκε με ενέργειες του προέδρου του Συνδέσμου “Φενερμπαχτσέ Δυτικής Θράκης” Mümin Hasan, του προέδρου του Κόμματος Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης (DEB), Sedat Hasan, του προέδρου της Ένωσης “Τουρκικών Νέων Κομοτηνής”, του προέδρου της “Ένωσης Τούρκων Διδασκόντων Δυτικής Θράκης” Aydın Ahmet, και δικηγόρων.»

«Υποστηρίχθηκε ότι το όνομα του συλλόγου ήταν αντίθετο με το νόμο, με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει υπονοούμενα για την τουρκική μειονότητα και υποβλήθηκε αίτημα για το κλείσιμο του συλλόγου.Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Βασιλική Θάνου ζήτησε κι εκείνη το κλείσιμο του Αθλητικού Πολιτιστικού Συνδέσμου Φιλάθλων Δυτικής Θράκης, υποστηρίζοντας ότι “αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια” και θα πρέπει να κλείσει, επειδή όπως λέει, η έκφραση “Δυτική Θράκη” στο όνομα του συλλόγου είναι έκφραση που χρησιμοποιεί μόνο η Τουρκία και κάλεσε τα ελληνικά δικαστήρια να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους».

Η Θάνου για την ονομασία «Φενέρμπαχτσε Δυτικής Θράκης»:

«Σε καμία Διεθνή Συνθήκη δεν αναφέρεται ο όρος “Δυτική Θράκη”. Στην Συνθήκη της Λωζάνης και σε συνάρτηση με το άρθρο 2 αυτής, επισυνάπτεται η “Σύμβασης περί της Μεθορίου της Θράκης”, της 24ης Ιουλίου 1923. Στην Ελληνική Επικράτεια υπάρχει μία ενιαία Θράκη. Μόνον η Τουρκία, στα πλαίσια της μακρόχρονης συνεχιζόμενης εξωτερικής πολιτικής της, σε βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, κάνει επίμονη αναφορά στη Δυτική Θράκη.

Μόλις προχθές (29-1-2023), το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτησή του, επ’ ευκαιρία, όπως τονίζει της “Ημέρας Εθνικής Αντίστασης και κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης”, που καθιερώθηκε από ακραίους εθνικιστικούς παράγοντες της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, αναφέρει ότι “η Άγκυρα συνεχίζει αποφασιστικά τη στήριξη του δίκαιου αγώνα της Τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη”.

Είναι προφανές ότι οι σκοποί του αναγνωρισθέντος Σωματείου, είναι αντεθνικοί, προπαγανδιστικοί και παραπλανητικοί και διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη, μεταξύ των δύο Ελληνικών Κοινοτήτων (Χριστιανικής και Μουσουλμανικής), στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Η ειρηνοδίκης Κομοτηνής, εσφαλμένα έκρινε ως προς τη νομιμότητα των σκοπών του εν λόγω Σωματείου και επιπλέον, ουδόλως έλαβε υπόψη της τη σταθερή νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου, με σειρά αποφάσεων του οποίου, όπως και των κατωτέρων Δικαστηρίων, έχουν κριθεί, ως μη νόμιμες συναφείς αιτήσεις αναγνώρισης σωματείων (ΑΠ 1406/2022, ΑΠ 840/2021, ΑΠ 1614/2017, Ολομ. ΑΠ 4/2005).

Οι Ελληνικές Αρχές, Δικαστικές και Διοικητικές, θα πρέπει να ενεργήσουν άμεσα, για να ζητήσουν την ακύρωση της απόφασης του Ειρηνοδικείου και συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας της Κομοτηνής, αυτεπαγγέλτως ή και μετά από αίτηση της Εποπτεύουσας Αρχής – Περιφερειάρχη Θράκης. Και οι Έλληνες πολίτες, ως έχοντες έννομο συμφέρον, είτε ατομικά, είτε ως μέλη Συλλόγων, έχουν το νόμιμο δικαίωμα, να ασκήσουν τριτανακοπή, για την ακύρωση της απόφασης. Είναι ζήτημα εθνικό και όχι κομματικό.

Τα όργανα της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας και σε περιπτώσεις, όπως η προκείμενη, οι Δικαστικές Αρχές, οφείλουν να ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή, εάν συντρέχουν ή όχι οι νόμιμες προϋποθέσεις, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια τάξη και ασφάλεια και να αποτρέπεται η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης. Το καθήκον και η αρμοδιότητα του Δικαστή είναι η προστασία της νομιμότητας και της ειρηνικής και αρμονικής συμβίωσης των πολιτών και όχι ή δημιουργία αιτίας (διά των αποφάσεών του), προς παραβίαση της νομιμότητας και προς διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης».

Βασιλική Θάνου, άρθρο της στην ιστοσελίδα dikastiko.gr περασμένο Φλεβάρη 

Τι ειχε πει, σε ανάρτησή του ο  κ. Μιχάλης Κακουλίδης:

Δώσαμε το παρόν σήμερα στην αίθουσα των δικαστηρίων Κομοτηνής για το ζήτημα της ανακοπής του Αθλητικού συλλόγου Φενερμπαχτσέ στην ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΆΚΗ..

Να δηλώσω εδώ ότι η Φενερμπαχτσέ είναι η ομάδα που υποστηρίζω στην Τουρκία..Η διαπίστωση που έκανα από τα πρόσωπα που ήταν παρόντα στην αίθουσα αλλά και εκτός αυτής είναι ότι συμμετείχαν πολίτες από τον χώρο που χαρακτηρίζεται ως Μειονότητα (έχω δηλώσει εδώ και χρόνια ότι από την στιγμή που έχουμε ελεύθερη επιλογή θρησκείας και ανεξιθρησκεία ,δεν υπάρχουν πλέον μειονότητες θρησκειών σε Έλληνες πολίτες)φίλοι μου,αξιόλογα παιδιά, επιστήμονες και στην συζήτηση που είχαμε μετά την αναβολή προσπαθούσαν έντονα να με πείσουν ότι αντιτίθεμαι στον σύλλογο Φενερμπαχτσέ..Τους ξεκαθάρισα με επιχειρήματα ότι η προσφυγή μου και η αντίδρασή μου αφορά τον όρο ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΆΚΗ και όχι την Φενερμπαχτσέ και άρχισαν να κοιτάνε τον ουρανό και τα πουλιά..Φίλος μου που ήταν ανάμεσά τους προβληματισμένος μου ανέφερε ότι ο σύλλογος δημιουργήθηκε και συμφωνήθηκε χωρίς τον όρο ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΆΚΗ, απλά ως σύλλογος φιλάθλων Φενερμπαχτσέ..Στην διάρκεια και μέχρι να κατατεθεί στο πρωτοδικείο για έγκριση, με παρέμβαση του γνωστού συστήματος του προξενείου μπήκε η ονομασία ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΆΚΗ χωρίς η πλειοψηφία από τα 100 ιδρυτικά μέλη να έχουν γνώση και άποψη και φυσικά διαφωνούν με την προσθήκη αυτή..Αυτή η ομολογία επιβεβαιώνει την αρχική μας άποψη ότι εργαλειοποιείται ο σύλλογος από το προξενείο και δεν μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα με την ορολογία ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΆΚΗ..Στις 14 Ιουνίου θα αναλύσουμε τους σχεδιασμούς και τις κινήσεις του συλλόγου και είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστές θα σταθούν στο νομικό πλαίσιο και θα ακυρώσουν την έγκριση λειτουργίας του συλλόγου με τον όρο ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΆΚΗ..Διαγράψτε από μόνοι σας τώρα φίλοι μου την ορολογία ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΆΚΗ και όλα θα είναι καλά και νόμιμα…

πηγες: komotinipress

Από MacedoniaNET