Μοιράσου το Άρθρο

Χριστόδουλος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ κυβερνήτης, Υποπλοίαρχος ΠΝ,
Παναγιώτης ΒΛΑΧΑΚΟΣ συγκυβερνήτης, Υποπλοιάρχος ΠΝ,
Έκτορας ΓΙΑΛΟΨΟΣ χειριστής συσκευών, Αρχικελευστής ΠΝ

ΠΑΡΟΝ !

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

.

2033
Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

.

Κανένας έλληνας δεν πρόκειται να σβήσει από τη μνήμη του την 30ή 1 Ιανουαρίου 1996. Ημέρα που κορυφώθηκε η κρίση των Ιμίων.
.

Μέσα σε μία σφοδρή κακοκαιρία δόθηκε εντολή να απογειωθεί ελικόπτερο με Τριμελές πλήρωμα τους τρεις ήρωες μας . Σε μια αποστολή αυτοκτονίας που κανένας τους δε φοβήθηκε και τόλμησε εκεί που η πατρίδα τους καλούσε.

.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ΠΝ 21 της Φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» ήταν οι Χριστόδουλος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ κυβερνήτης, Υποπλοιάρχος ΠΝ, Παναγιώτης ΒΛΑΧΑΚΟΣ συγκυβερνήτης, Υποπλοιάρχος ΠΝ και Έκτορας ΓΙΑΛΟΨΟΣ χειριστής συσκευών, Αρχικελευστή ΠΝ.

´

.

Με πρωθυπουργό της Ελλάδος τότε τον Κώστα Σημίτη όποιος δε σεβάστηκε τους έλληνες ήρωες και ευχαρίστησε τους αμερικανούς και με υπουργού εξωτερικών το Θεόδωρο Πάγκαλο όποιος έλεγε ότι σημαία μας πάνω από τα Ιμια την πήρε πήρε ο άνεμος.

.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός λίγες μέρες πριν στις 29 Ιανουαρίου, Είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει δυναμικά σε οποιαδήποτε πρόκληση. Τα μεσάνυχτα της 31 Ιανουαρίου συγκαλείται σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού. Υστερα και από της δηλώσεις -30 Ιανουαρίου 1996- της Τουρκάλας Πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ ότι «η ελληνική σημαία και ο ελληνικός στρατός θα απομακρυνθούν από τα Ίμια».
.

01.40: Το Κέντρο Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ λαμβάνει την πληροφορία ότι Τούρκοι κομάντος έχουν καταλάβει την μικρή Ίμια. Ακολουθούν εφιαλτικές συσκέψεις κι επικοινωνίες με τους κυβερνήτες των πλοίων. Το φυλάκιο της Καλόλιμνου δεν επιβεβαιώνει.

.

04.30: Το οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας Ναυαρίνο δικινητήριο Augusta Bell 21 απονηώνεται για να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Βρέχει καταρρακτωδώς, με ισχυρούς ανέμους.

.

04.50: Το πλήρωμα του ελικοπτέρου μεταδίδει ότι εντόπισε 10 άτομα στην «μικρή» Ίμια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τους ζητήθηκε να επιστρέψουν για επαναβεβαίωση. Λίγα λεπτά μετά κι ενώ πετούσε ανάμεσα από την νησίδα Πίτα και την Καλόλιμνο χάνεται η επικοινωνία καθώς και το ίχνος τους από τα ραντάρ.

.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Δεν πέρασε πολύς χρόνος και εντοπίζεται η άτρακτος και δεμένα (στις θέσεις τους) τα τρία μέλη του πληρώματος. Ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, είναι νεκροί…

.

.

Η επίσημη θεση ήταν ότι «κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου».

.

.

Το έκτρωμα βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 2007, στην Ενότητα 58 (σελ. 163) γράφει ψέματα :
«Οι εκλογές τον Οκτώβριο 1993 έφεραν ξανά στην Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Τον Ιανουάριο του 1996, όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου…. Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»

Ποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις;;!!

.

Από MacedoniaNET