Μοιράσου το Άρθρο

Ο Πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda δίνει μια άλλη οπτική για την Ηλεκτροκίνηση. Ο ίδιος βλέπει ότι εκτός από το μεγάλο κόστος ανάπτυξης και κατασκευής των ηλεκτρικών οχημάτων θα υπάρξει και μεγάλο πρόβλημα στις θέσεις εργασίας.

«Οι υπερβολικοί «πράσινοι στόχοι» που προωθούνται από τις ιαπωνικές αρχές και εμπνέονται εν πολλοίς από αντίστοιχους ευρωπαϊκούς, είναι μη βιώσιμοι

Ακολούθησε το MacedoniaNET στο Instagram και YouTube.


Η απώλεια που βλέπει ο πρόεδρος της Toyota ανέρχεται κοντά στα πεντέμισι εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Προβλέπει ότι αυτές οι θέσεις εργασίας θα χαθούν συνολικά από όλα τα εργοστάσια παραγωγής.Όπως αναφέρει Αυτό θα συμβεί γιατί οι εγχώριες εταιρείες θα έρθουν αντιμέτωπες με το δίλημμα να μεταφέρουν την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων στο εξωτερικό η να την σταματήσουν τελείως.

«Η Ιαπωνία είναι μια χώρα που εξαρτάται από τις εξαγωγές. Έτσι, το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα σχετίζεται με το ζήτημα της απασχόλησης στην Ιαπωνία. Ορισμένοι πολιτικοί λένε ότι πρέπει να μετατρέψουμε όλα τα αυτοκίνητα σε EV ή ότι η βιομηχανία κατασκευής οχημάτων είναι ξεπερασμένη. Δεν νομίζω ότι αυτό συμβαίνει. Για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τη ζωή των Ιαπώνων, νομίζω ότι είναι απαραίτητο να ευθυγραμμίσουμε το μέλλον μας με τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας».

Ο Akio Toyoda Είναι υπέρ των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Όπως αναφέρει ο εχθρός στην επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα είναι το διοξείδιο που εκπέμπεται και όχι οι κινητήρες καθαυτού. Άρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά να μειώσουμε ή να μηδενίσουμε τις εκπομπές άνθρακα σε χρησιμοποιώντας άλλη πρώτη ύλη.

Πρόσφατα είδαμε τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής οχημάτων αυτοκινήτων και μηχανών της Ιαπωνίας να δηλώνουν ότι θα παραμείνουν και θα επενδύσουν στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Εν αντιθέσει με ότι πιστεύουν πολλοί ομόλογοί του, η λύση δεν είναι η ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά η δημιουργία βιώσιμων λύσεων.

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *