Μοιράσου το Άρθρο

Μια τρισδιάστατη εκτυπωμένη “κάψουλα αυτοκτονίας” πέρασε από μια νομική αναθεώρηση στην Ελβετία, που ενδεχομένως ανοίγει το δρόμο για την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στις κλινικές υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην χώρα. Ο δημιουργός της κάψουλας «Sarco», ο Δρ. Φίλιπ Νίτσκκε, είπε στο Euronews ότι επόμενος στόχος του ήταν να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να κατεβάσει το blueprint και να την τυπώσει.

.

Ακολούθησε το MacedoniaNET στο Instagram και YouTube.

.


Όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται η υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελβετία είναι νόμιμη. Διαφέρει από την ευθανασία γιατί με αυτό τον τρόπο του προσφέρεται ένα μέσο ωστε να…τον στείλει στον άλλο κοσμο. Το 2020 τα στατιστικά έδειξαν ότι 1.300 άνθρωποι επέλεξαν να τερματίσουν τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο.

.


Όπως αναφερει το Euronews υπήρξε αναθεώρηση που διενεργήθηκε από τον Ελβετικό νομικό ακαδημαϊκό Daniel Hürlimann σχετικά με την νομιμότητα του.

Ο ίδιος λοιπον , επιβεβαιώνει ότι το Sarco δεν παρέβη κανένα κανονισμό που διέπει τα ιατρικά προϊόντα, τα ναρκωτικά, τα επικίνδυνα χημικά ή τα όπλα.

.

«Η βοήθεια της αυτοκτονίας ενός αρμόδιου προσώπου μέσω του Sarco δεν αποτελεί αδίκημα βάσει του ποινικού κώδικα»

Daniel Hürlimann στο Euronews

.

Το ακριβώς είναι η Sarco.
Μια μηχανή σχήματος φέρετρου τρισδιάστατα εκτυπωμένη , η οποίο ενεργοποιείται από μέσα μόλις το άτομο μπει στην κάψουλα και ξαπλώσει.

Η εταιρία είπε ότι μόλις το άτομο ξαπλώσει, θα τεθεί σε σειρά ερωτήσεων και όταν απαντήσει, μπορεί να πατήςει το κουμπί μέσα στην κάψουλα, ενεργοποιώντας τον χρονοδιακόπτη του μηχανισμού.

.


«Εάν όλα πάνε καλά, η τρίτη μηχανή θα πρέπει να είναι έτοιμη για λειτουργία στην Ελβετία το 2022»

Δρ. Φίλιπ Νίτσκκε

.


Ο ..κατασκευαστής Δρ. Φίλιπ Νίτσκκε ανέφερε ότι έχουν αναπτύξει δύο πρωτότυπα της Sarco και το τρίτο τυπώνεται τώρα.

πηγή

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *