Μοιράσου το Άρθρο

Απίστευτα νέα! Ο Αμερικανικός Στρατός δημιούργησε εμβόλιο κατά του κορονοϊού το οποίο καλύπτει όχι μόνο τον SARS-Cov-2 και όλες τις μεταλλάξεις του, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά και όλους τους ιούς της κατηγορίας SARS.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.


.
Μέτα από εβδομάδες, επιστήμονες του Ινστιτούτο Ερευνών του Στρατού Γουόλτερ Ριντ (Walter Reed Army Institute) αναμένεται να ανακοινώσουν ότι έχουν αναπτύξει ένα εμβόλιο που είναι αποτελεσματικό κατά του COVID-19 και για όλες τις παραλλαγές του. Το εμβόλιο καλύπτει ακόμη και την Ομικρόν, καθώς και προηγούμενους ιούς προέλευσης του SARS που έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

.

Το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα σχεδόν δύο ετών εργασίας στον ιό. Το εργαστήριο του Στρατού έλαβε την πρώτη ακολουθία DNA του ιού COVID-19 στις αρχές του 2020. Πολύ νωρίς, το υποκατάστημα λοιμώξεων νόσων του Walter Reed αποφάσισε να επικεντρωθεί στην κατασκευή ενός εμβολίου που θα λειτουργούσε κατά όχι μόνο του υπάρχοντος στελέχους αλλά και όλων των δυνητικών παραλλαγών του.

.

«Θέλουμε να περιμένουμε ωστε να μπορέσουν τα κλινικά δεδομένα να είναι επαρκείς ωστε να προβούμεσε δημόσιες ανακοινώσεις, αλλά μέχρι στιγμής όλα κινούνται ακριβώς όπως ελπίζαμε.Είναι πολύ συναρπαστικό να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για όλη την ομάδα μας και νομίζω ότι και για ολόκληρο το στρατό επίσης,»

Δρ. Κέιβον Μοτζαρράντ – διευθυντής του υποκαταστήματος λοιμώδους νόσων του Γουόλτερ Ριντ


.

Το εμβόλιο «Spike Ferritin Nanopartice CoVID- 19» του Walter Reed, ολοκλήρωσε δοκιμές σε ζώα νωρίτερα αυτό το έτος με θετικά αποτελέσματα. Η Φάση 1 των δοκιμών σε άνθρωπο, ολοκληρώθηκε αυτό το μήνα, και πάλι με θετικά αποτελέσματα που υποβάλλονται σε τελική αναθεώρηση. O Δρ. Κέιβον Μοτζαρράντ διευθυντής του υποκαταστήματος λοιμώδους νόσων του Γουόλτερ Ριντ, μίλησε σχετικά σε αποκλειστική συνέντευξη στο Defence One την Τρίτη.
Το νέο εμβόλιο θα χρειαστεί να υποβληθεί σε δοκιμές φάσης 2 και 3 φάσης.

.

Αντίθετα με τα υπάρχοντα εμβόλια, το SpFN του Walter Reed χρησιμοποιεί μια σφαιρική πρωτεΐνη με 24 ακίδες για το εμβόλιο του, το οποίο επιτρέπει στους επιστήμονες να προσκολλούν τις ακίδες πολλαπλών στελεχών του κορονοϊού σε διαφορετικους υποδοχείς της πρωτεΐνης.
.

.

Πηγή Πηγή

Από MacedoniaNET