Μοιράσου το Άρθρο

Με ανάρτηση του Στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook ο Επίτιμος αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Ξεσπάθωσε εναντίον του πολιτικού συστήματος και όσον το εκπροσωπεύουν τα τελευταία έτη Με αφορμή την αηδία που νιώσαμε σαν έλληνες από την ίδρυση του «κέντρου μακεδονικής γλώσσας» στην χώρα μας.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!


Διαβάστε όλη την ανάρτηση του επίτιμου αρχηγού του Γενικού επιτελείου στρατού:

.

« ΚΕΝΤΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ…………..

.
Οι προηγούμενοι κυβερνώντες υπό την πίεση του ξένου παράγοντα και με ελαφρά την καρδιά , με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών , παρέδωσαν αμαχητί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σλάβους των Σκοπίων και τους επιτρέψαν να οικειοποιούνται την ελληνική ιστορία μας, ενώ αυτοί έχουν αποποιηθεί τη σλαβική τους ιστορία και επαίρονται διεθνώς ότι αποτελούν χώρα με κατοίκους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου .

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

.
Οι τωρινοί κυβερνώντες , οι οποίοι προεκλογικά διατείνονταν ότι θα πάνε να διαπραγματευτούν την Συμφωνία των Πρεσπών και θα την έκαναν εθνικώς καλύτερη , προχώρησαν σε άλλο ένα εθνικό και πολιτιστικό ατόπημα ,καθώς όχι μόνο επικύρωσαν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, τηρώντας και υπερασπίζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά επέτρεψαν να ιδρυθεί κέντρο διδασκαλίας της ανύπαρκτης «μακεδονικής» γλώσσας μέσα στην Ελλάδα , συγκεκριμένα στην ευαίσθητη περιοχή της Φλώρινας όπου δρουν φιλοσκοπιανές ομάδες. Η αίτηση του συλλόγου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022.

.

.
Το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα εγγράφηκε και εγκρίθηκε επίσημα ως μη κυβερνητική οργάνωση από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδος, με κύριο στόχο να εργαστεί για :

  • Την διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου.
  • Την υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Την υποστήριξη της ίδρυσης παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για την ανάπτυξη τοπικών καθηγητών της Μακεδονικής γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού .
    Διαβάζοντας προσεκτικά κανείς τους στόχους και τις δράσεις που φιλοδοξεί να αναπτύξει το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» όπως αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του, γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια αναγνώρισης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα .
    Οι επιδιώξεις του «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» μεταξύ των άλλων είναι, η «μακεδονική γλώσσα» να εισαχθεί ως ξεχωριστό μάθημα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας, να ιδρυθούν τμήματα σε αυτά τα πανεπιστήμια, στα οποία θα γίνεται εκμάθηση της συγκεκριμένης γλώσσας, να αναγνωριστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως μειονοτική γλώσσα και να προστατευτεί ως τέτοια, να γίνεται χρήση αυτής της γλώσσας στη χώρα μας από Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα αναφέρουν τα ονόματά τους αλλά και τα τοπωνύμια στην σλαβική τους μορφή, μάλιστα θέλουν να γίνει και ψηφιακή βάση δεδομένων των τοπωνυμίων σε αυτή τη σλαβική γλώσσα (την μαϊμού μακεδονική) και με αυτό τον τρόπο να υπάρξει περαιτέρω αφελληνισμός των συγκεκριμένων περιοχών.

.

Γενικά η κυρία προσπάθεια , η φιλοδοξία του «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» είναι η αναγνώρισης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα …..μια προσπάθεια που επι χρόνια επιχειρούν να επιτύχουν οι Σκοπιανοί χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι τώρα . Δυστυχως όμως με την έγκριση ίδρυσεως του «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» δίνουμε στους Σκοπιανούς και όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πατήσουν «πόδι» στην περιοχή της Μακεδονίας αναγνωρίζοντας την «μακεδονική» γλώσσα και συνεπώς και κάποια… «μακεδονική» μειονότητα.

.
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στην Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονική» καθορίστηκε ως η επίσημη γλώσσα των Σκοπίων με αναφορά ότι έχει σλαβική προέλευση και δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας αλλά αυτά στην πράξη δεν γίνονται ποτέ.

.
Από την στιγμή που δόθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «μακεδονική» γλώσσα, παραδόθηκαν τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας σε
κάποιους οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα λένε πως είναι οι απευθείας διάδοχοι του αρχαίου ελληνικού βασιλείου . Κανείς δεν θα θυμάται σε δύο δεκαετίες ότι η Συνθήκη των Πρεσπών λέει πως η γλώσσα των Σκοπιανών είναι σλαβικής προέλευσης.
Με ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, «πανηγυρίζουν» για την απόφαση της δημιουργίας του «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» και εκθειάζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα ευχαριστούν τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ………

.
Η Συμφωνία των Πρεσπών τελικά αναγνωρίζοντας τους Σκοπιανούς ως «Μακεδόνες», τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τη βουλγαρική γλώσσα τους ως «μακεδονική» επιτρέπει μελλοντικές διεκδικήσεις των γειτόνων μας σε βάρος της Χώρας μας καθώς ζούμε πλέον σε ενα ρευστό γεωστρατηγικό περιβάλλον και οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί αλλαζουν ημέρα με την ημέρα …………….

.
Και εδώ γεννάται ενα ερώτημα , που είναι ολοι αυτοί που από εξέδρας αλάλαζαν για την Μακεδονία; Δυστυχως ορισμένοι χρησιμοποίησαν το Μακεδονικό ζήτημα περισσότερο για ίδιον όφελος ,για προσωπική προβολή ,παρά για υπεράσπιση και ενημέρωση του λαού μας για την ιστορική αλήθεια που αλλοίωσαν οι Σκοπιανοί . Ολοι αυτοί έγιναν υπερασπιστές και θιασώτες του σημερινού πολιτικού συστήματος και τα δεινά για την Μακεδονία έχουν ξεκινήσει και κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα μας οδηγήσουν.

.

.

Βιογραφικό Σημείωμα του Αντιστράτηγου Ζιαζιά Κωνσταντίνου

.

Ο Αντιστράτηγος Ζιαζιάς Κωνσταντίνος κατάγεται από το χωριό Καρυά Ολύμπου και γεννήθηκε στην Αυλίδα Χαλκίδος.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1978, ως Ανθυπίλαρχος Τεθωρακισμένων.

Έχει υπηρετήσει σε όλο το γεωγραφικό χώρο της Ελλάδος και έχει διοικήσει όλα τα κλιμάκια Διοικήσεως μέχρι και το επίπεδο Μεραρχίας.

Συγκεκριμένα υπηρέτησε ως Διοικητής:

-Υπομονάδας στην 1η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (ΑΜΧ-30) στον Έβρο, επί 4 έτη.

-Μονάδος στην 26η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (LEOPARD) της ΧΧIV ΤΘΤ επί 2 έτη.

-Ταξιαρχίας Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων  επί 1 έτος στην Αυλώνα Αττικής.

-80 ΑΔΤΕ επί 1 έτος στην Περιοχή του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

-95 ΑΔΤΕ επί 1έτος στην περιοχή του Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Έχει υπηρετήσει ως Επιτελής, σε διάφορες θέσεις όπως Δντής 3ου ΕΓ Ταξιαρχίας (ΧΧIV ΤΘΤ), Επιτελής 3ου ΕΓ Μεραρχίας (95 ΑΔΤΕ), Επιτελάρχης της 80 ΑΔΤΕ, Επιτελάρχης της ΑΣΔΕΝ.

Διετέλεσε Δντής Δ΄ Κλάδου του ΓΕΣ επί 1 έτος.

Είναι Πτυχιούχος Αλεξιπτωτιστής από το 1979.

Είναι Απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης.

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα για το βαθμό του, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Γνωρίζει Αγγλικά και συμμετείχε σε αποστολές του Στρατού στο εξωτερικό.

Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα  Ζιαζιά , με την οποία έχει δύο παιδιά. Την Έλενα Ζιαζιά πτυχιούχο της Φαρμακευτικής Αθηνών και το Γεώργιο Ζιαζιά πτυχιούχο της ΑΣΟΕ του Τμήματος Πληροφορικής.

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *