Μοιράσου το Άρθρο

Όταν έσκασε η υπόθεση Λιγνάδη, 285 πρώην μαθήτριες και μαθητές του Αρσακείου συνυπογράψαμε εκείνο το κείμενο με το οποίο απευθυνόμασταν στη διοίκηση του σχολείου, δηλώνοντας πως κάποιες- οι από εμάς έχουμε είτε υπάρξει μάρτυρες είτε έχουμε ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές εκ μέρους συγκεκριμένων καθηγητών σε βάρος συμμαθητριών και συμμαθητών μας. Λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση του κειμένου οι υπογραφές ξεπέρασαν τις 400.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Η αντίδραση του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη, ήταν άμεση. Μας αποκάλεσε συκοφάντες και μας έστειλε στον εισαγγελέα να καταδώσουμε αυτές και αυτούς που γνωρίζαμε ότι είχαν πέσει θύματα κακοποιητικών και παραβιαστικών συμπεριφορών.

.


qqq

Επικοινώνησε μαζί μας, Μαθε Πως

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

Οι καταγγελίες δεν αφορούσαν μόνο τον Δημήτρη Λιγνάδη, αφορούσαν και άλλους καθηγητές και όπως προέκυψε από την διάταξη με την οποία αρχειοθετήθηκε η «υπόθεση του Αρσακείου», οι καταγγελίες ή οι φήμες αφορούσαν ακόμα και τον αδελφό του καταδικασμένου πρωτόδικα για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, τον Γιάννη. Ο Γιάννης Λιγνάδης είναι φιλόλογος και καθηγητής στο Αρσάκειο Ψυχικού, στο ίδιο σχολείο δηλαδή στο οποίο δίδασκε και ο αδελφός του.

.

.

Η αντίδραση των περισσότερων καθηγητών και καθηγητριών στο κείμενό μας ήταν από απογοητευτική έως χυδαία. Μια καθηγήτρια μάλιστα (και προοδευτική μάλιστα) έφτασε στο σημείο να μας ταυτίσει δημόσια με την Χρυσή Αυγή. Άλλη, ενώ παραδέχτηκε ότι γνώριζε είπε σε φίλη μου κάτι του τύπου «και πώς κάνετε έτσι;» (υπάρχουν γραμμένα αυτά στα οποία αναφέρομαι).

.

Και ξαφνικά, μέσα σε αυτόν τον ζόφο εμφανίζεται μία (ΜΙΑ) νηπιαγωγός την οποία δεν πρόλαβα και δεν γνώριζα (ούτε μέχρι σήμερα την γνωρίζω) να πει μερικά αυτονόητα. Ότι δηλαδή όταν βγαίνουν 400 παιδιά σου, παιδιά του σχολείου σου και γράφουν ένα τέτοιο κείμενο δεν μπορεί να τα στέλνεις στον εισαγγελέα και να θεωρείς ότι ξεμπέρδεψες. Όταν μου έστειλαν την ανάρτησή της, ζεστάθηκε η καρδιά μου. Την θαύμασα. Και απόρησα. Πού πάει μόνη της απέναντι στα κτήνη, σκέφτηκα.

.

.

Συνέχισε να γράφει. Παρακολουθούσε τις ενημερώσεις από το Παρατηρητήριο. Διάβασε εκείνο το υπέροχο «περσινά ξινά σταφύλια» που είπε κάποια στιγμή ο Γιάννη Λιγνάδης στην κατάθεσή του υπέρ του αδελφού του μέσα στο δικαστήριο, όταν ρωτήθηκε για την ιδιόχειρη και ανυπόγραφη επιστολή που απευθυνόταν στον πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με στόχο να τον ενημερώσει για τις «ερωτικές ιστορίες» του Δημήτρη Λιγνάδη με μαθήτριες. Διάβασε επίσης την απάντησή του όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο αναφέρεται και το δικό του όνομα στη διάταξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης του Αρσακείου. «Εγώ έχω πολλούς μαθητές, μιλάμε για περίπου 10 χιλιάδες άτομα. Μέσα σε αυτά μπορεί να βρέθηκαν και δύο που λένε διάφορα», απάντησε στην ερώτηση του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας, Γιάννη Βλάχου.

.

Η νηπιαγωγός λέγεται Τατιάνα Ζωγράφου και πριν λίγες ημέρες το Αρσάκειο της απέλυσε εξαιτίας των αναρτήσεών της.

.

Το Αρσάκειο εξακολουθεί να κρατάει στο διδακτικό του προσωπικό τον Γιάννη Λιγνάδη.

Το Αρσάκειο, όπως τουλάχιστον υποστήριξε ο Γιάννης Λιγνάδης, εξακολουθεί να κρατάει ως εταίρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, τον πρωτόδικα καταδικασμένο για δύο βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη.

.

Το Αρσάκειο, εξακολουθεί να διακοσμεί το θέατρο του σχολείου με φωτογραφίες από παραστάσεις που έκανε ο πρωτόδικα καταδικασμένος για δύο βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρης Λιγνάδης με μαθήτριες και μαθητές του σχολείου.

.

Το Αρσάκειο δεν στοιχειώνει απλώς, όπως γράφει στον τίτλο του άρθρου της η τέως υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Το Αρσάκειο λερώνει.

.

Πηγή: Facebook post απο Mariniki Alevizopoulou

.

Από MacedoniaNET