Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μιλησε ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος. Ανέφερε την επιλογή του Lockdown σαν έσχατο μέτρο. Εντύπωση έκανε πως ανέφερε ότι η δύσκολη μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας.
«Το λοκντάουν ή τα τοπικά λοκντάουν είναι το έσχατο μέτρο, πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν τα ηπιότερα μέτρα».
Τόνισε την σημασία της 3ης δόσης στους πάνω από τα 50 έτη. Η πιθανότητες να νοσήσει κάποιος εφόσον έχει κάνει την τρίτη δόση κυμαίνεται μεταξύ 0 με 3%.
«Με αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων θα αποκλιμακωθεί η κατάσταση και με την προϋπόθεση να μην έχουμε ακόμα πιο επικίνδυνη παραλλαγή από τη Δέλτα, δίνω όμως μικρές πιθανότητες για πιο επικίνδυνη παραλλαγή. Ο μίσος πληθυσμός του πλανήτη, 1 στους 2 έχουν εμβολιαστεί».