Μοιράσου το Άρθρο

Παγκόσμια διάκριση απέσπασε ο Δραμινός Γιώργος Βρακάς, χειρουργός που διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, αποσπώντας το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων. Η σχετική τελετή πραγματοποιήθηκε στο Hong Kong, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου μεταμοσχεύσεων.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

269
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Έλαβε την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού στην Ελλάδα, ενω από το 2011 βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εργάστηκε ως χειρουργός και μεταμοσχευτής σε διάφορα Νοσοκομεία του Λονδίνου.

Τον Αύγουστο του 2013, του προτάθηκε η θέση του Διευθυντή στο Τμήμα Μεταμοσχεύσεων στο Νοσοκομείο Guy’s Hospital του Λονδίνου, αλλά δεν την αποδέχτηκε, καθώς προτίμησε την πρόταση που του έγινε από το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων της Οξφόρδης, προκειμένου να εργασθεί εκεί στην ομάδα Μεταμοσχεύσεων.

Εξειδικεύθηκε στις μεταμοσχεύσεις οργάνων και ιδιαίτερα νεφρών, παγκρέατος και λεπτού εντέρου. Σύντομα όμως διακρίθηκε για τις ιδιαίτερες ικανότητές του στον τομέα αυτό και τον Ιανουάριο του 2015, κατέλαβε την θέση του Διευθυντή στο Τμήμα Μεταμοσχεύσεων της Οξφόρδης. Διακρίθηκε για το πλήθος των επιστημονικών εργασιών που συνέγραψε και δημοσίευσε, σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά προταθείς τον Φεβρουάριο του 2014 για το βραβείο Mental Award. Το 2015, ανακηρύχθηκε από ψηφοφορία των φοιτητών της Ιατρικής ως ο καλύτερος εκπαιδευτής, στα πλαίσια διδασκαλίας προς τους φοιτητές της Ιατρικής.

Κύριε Βρακά το 2016 αποσπάσατε το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων (TTS Young Investigator Award), στο Hong Kong, στο πλαίσιο παγκόσμιου συνεδρίου μεταμοσχεύσεων. Πώς ήταν αυτή η στιγμή για εσάς; 

Τον Απρίλιο 2016, ενημερώθηκα από τη The Transplantation Society ότι βραβεύομαι με το βραβειο TTS Young Investigator Award μαζί με ένα χρηματικό ποσό, για την προσφορά μου στον τομέα των μεταμοσχεύσεων. 

Η τελετή απονομής του βραβείου έγινε στις 22-8-2016 στο Hong Kong στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου μεταμοσχεύσεων (TTS 2016). Για μένα το βραβείο αυτό αποτελεί επιβράβευση των αγώνων και θυσιών μου, γιατί εργάσθηκα σκληρά για την απόκτησή του με κόστος να βρίσκομαι μακριά από τα αγαπημένα μου πρόσωπα και από την πατρίδα μου, αλλά και με θυσίες πολλές γιατί ο προσωπικός μου χρόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

 Είναι ευχάριστο βέβαια ότι μου προσδίδει κύρος και την δυνατότητα να κάνω μια διεθνή καριέρα, όπως την ονειρευόμουν. Τα βραβεία γενικά αφενός αποτελούν επιβράβευση των κόπων μας αλλά αφετέρου αποτελούν και ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλεία.

Ο Γεώργιος  Βρακάς πήρε τη διδακτορική του διατριβή πάνω στην ισχαιμική προετοιμασία του εντέρου το 2014 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και, αυτή τη στιγμή, το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στις μεταμοσχεύσεις εντέρου, αλλά και  αγγειουμένων δερματικών αλλομοσχευμάτων (VCA). Οι μελέτες του εξετάζουν το ρόλο του VCA ως συμπληρωματικού δείκτη για την ανίχνευση απόρριψης των σπλαχνικών αλλομοσχευμάτων. Τον Αύγουστο του 2016, του απονεμήθηκε το βραβείο “Young Investigator Award” από την The Transplantation Society για την έρευνά του σχετικά με την ανάπτυξη ειδικών αντισωμάτων δότη (DSA) μετά από συνδυασμένη μεταμόσχευση αλλομοσχευμάτων εντέρου και VCA.

πηγη

Από MacedoniaNET