Φίλε, είμαστε εδώ για να μην σε ξεχάσουμε ποτέ. Έφυγες πριν 3 χρόνια αφήνοντας το στίγμα σου για πάντα. Έφυγες την ημέρα που φεύγαν οι Ήρωες του 1940 για το μέτωπο. Χαμογελαστοί με την Ελλάδα στην Καρδιά. Την Ελλάδα των Ηρώων, του Κάλλους και της Αρετής!
Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

O Κωνσταντίνος πηγαινε στο χωριό του Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου συχνά και σχεδόν κάθε 28η Οκτωβρίου. Το χωριό βρίσκεται στο χιλιόμετρα μετά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά. Αλβανική κυβέρνηση το αναγνωρίζει σαν μειονοτική ζώνη. Αυτό σημαίνει ότι οι έλληνες ομογενείς της περιοχής μπορούν να τιμούν τις εθνικές επετείους.

Όπως συνηθίζω να κάνει αρκετές φορές έτσι και την 28η Οκτωβρίου 2018 , Γέμιζε το χωριό ελληνικές σημαίες. Μια γαλανόλευκη μέρα , Προς τιμήν των ηρώων του έπους του 1940. Εκείνη την ημέρα ζωγραφίζε μια μεγάλη ελληνική σημαία στον τοίχο του σχολείο του χωριού. Σκοπός του όπως λέγεται ήταν να τιμήσει τους Έλληνες στρατιώτες του ΕλληνοΙταλικου πολέμου που βρίσκονταν θαμμένοι στο κοιμητήριο του χωριού.
.
«Η ζωή κάτω από τον ζυγό της τυραννίας δεν έχει νόημα και αξία. Η ελευθερία δεν χαρίζεται, αλλά είναι έπαθλο που το κερδίζει ο άνθρωπος με τον αγώνα του» έλεγε.
.
Οι αλβανικές αρχές των ειχαν στοχοποίηση εδώ και καιρό. Εκείνη την ημέρα όπως λένε μαρτυρίες, διαπληκτίστηκε με εάν Αλβανο αστυνομικό. Όλα ξεκίνησαν από την σημαία που είχε ζωγραφίσει στον τοίχο του σχολείου. Ο ίδιος αστυνομικός του έδειξε την Ελληνική σημαία του κοιμητηρίου και του είπε «Αυτη θα κατέβει σύντομα από εκεί». Ο Κωνσταντίνος δεν άντεξε την προσβολή ,Εέφυγε αλλά επέστρεψε στην πλατεία του χωριού με ένα καλάσνικοφ. Ο ίδιος πυροβόλησε στον αέρα ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με τα υπηρεσιακά τους περίστροφα προς το μέρος του. Ο ίδιος καλύφθηκε πίσω από αμάξια χωρίς όμως να απαντήσει στα πυρά των αστυνομικών.

Έφυγε πηγαίνοντας βόρεια προς το βουνό Τσουκλισα, χωρίς να υπάρχει τραυματισμός από την συμπλοκή. Είχε όμως ενημερωθεί και ερχόταν η επίλεκτη ομάδα της Αλβανικής αστυνομίας RENEA. Οι RENEA τον αναζήτησε παντού λέγετε ότι βιοπραγησαν και στην μητέρα του για να τους πει που είναι. Μαζί με την Κάλυψη ελικόπτερο ειδικού σκύλου βρήκαν τα ίχνη του. Ο ίδιος Αντί να διαφύγει συνεχίζοντας την πορεία του επέλεξε να γυρίσει πίσω προς το χωριό.
.
«Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω ο Ελληνισμός»
Ήταν τα τελευταία λόγια του στην συμπλοκή που ακολούθησε. Ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκη ανέφερε, ότι δέχτηκε 2 βολές από ισχυρό όπλο σε κοντινή απόσταση. Τα δύο τραύματα ήταν διαμπερή. Πράγμα που δείχνει ότι ειδικές δυνάμεις είχαν εντολή να σκοτώσουν τον Κωσταντίνο.

«Η Δολοφονία είχε πολιτικό υπόβαθρο» είχε πει δυο χρόνια μετά ο γαμπρός του κ.Σακελλαράκης σε πρωινή εκπομπή του MEGA. «Ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναμεταδίδονταν αυτά που ήθελαν οι αλβανοί» Συμπλήρωσε.
Οι άνθρωποι που τον ήξεραν μίλησαν με τα καλύτερα λόγια. Για ένα χαμογελαστό και πρόθυμο να βοηθήσει παλικάρι.
Το 2019 στο μνημόσυνο του η Αλβανική κυβέρνηση κατηγόρησε την μητέρα του για υποκίνηση βίας. Γιατί ζητούσε το επίσημο πόρισμα θανάτου!
Φέτος 2021 η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σαν αιτία θανάτου την αυτοκτονία.
Φέτος στο μνημόσυνο του δεν παραβρέθηκε κανείς από την ελληνική κυβέρνηση! Ο μόνος βουλευτής που πήγε ήταν ο ανεξάρτητος Μπογδάνος.
Εμείς ΜΑΓΚΑ κάθε 28η Οκτωβρίου θα γιορτάζουμε την Μνήμη σου, έναν σύγχρονο Ήρωα. Που γέμιζει τις καρδιές μας Ελλάδα, που τίμησε την ιστορία μας. Έναν Ελεύθερο Άνθρωπο.
https://www.facebook.com/kostas.katsifas.14