Μοιράσου το Άρθρο

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστοδουλο. Έναν μεγάλο ΕΛΛΗΝΑ, τον Τελευταίο που κατάφερε να συσπειρώσει όλους τους έλληνες σε δύο γιγάντιες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτόν που επι των ημερών του κανείς δεν μπόρεσε να αλλάξει την Ελλάδα μας γιατί ήταν εκει, Μπροστά!

.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!Μετά από πολύμηνη και σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος έφυγε από τη ζωή στις 28 Iανουαρίου του 2008 στις 5.15 τα ξημερώματα στην κατοικία του στο Ψυχικό. Είχε αρνηθεί να πάρεις το νοσοκομείο , ήταν η τελευταία του επιθυμία.

.

.

Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1939 και είχε σπουδάσει νομικά και θεολογία. Πτυχιούχος της γαλλικής και αγγλικής γλώσσας γνώρισε ιταλικά και γερμανικά. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1961 και το 1965 πρεσβύτερος. Διατέλεσε Εφτά χρόνια γραμματέας της ιεράς συνόδου όντας 35 ετών και το 1974 εξελέγη μητροπολίτης Δημητριάδος. Αναχώρησε όταν εξελέγει Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

.

Είχε προκαλέσει έντονη αίσθηση η εκλογή του ως αρχιεπισκόπου Αθηνών , κερδίζοντας των Ιερωνυμο (θηβων) και Άνθιμο (Αλεξανδρουπόλεως Νυν Θεσσαλονίκης ).

.

Ο Χριστόδουλος έκανε πάρα πολύ μεγάλο έργο στην εκκλησία. Ίδρυσε πολλούς νέους οργανισμούς με ιδιαίτερη μέριμνα στους τοξικομανείς κακοποιημένες γυναίκες και τις άγαμες μητέρες.

.

Υπήρξε ίσως ο δημοφιλέστερος αρχιεπίσκοπος που πέρασε ποτέ. Ιδιαίτερα όσοι τον έζησαν ο λόγος του έμεινε στις καρδιές τους. Ίσως από τα μεγαλύτερα γεγονότα επί τοις τη θεία του ήταν η σύγκρουση με τον τότε πρωθυπουργό Σημίτη για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

.

.

Αίσθηση είχε προκαλέσει το πόσο κόσμο καταφέρει να συγκεντρώσει στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
.

.

Ο Χριστόδουλος είχε στήριξη εμπράκτως την Μακεδονία πηγαίνοντας κόντρα σε όλα τα σχέδια καταπάτησης της ελληνικής ιστορίας .Είχε μιλήσει ανοιχτά Για όλα τα ζητήματα που θα ερχόντουσαν στο μέλλον και ο λόγος του φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται δυστυχώς…

.

.

«…Μην ζητήσετε αλλού την ευτυχίαν σας, διότι άδικα θα κοπιάσετε, και δεν θ α την συναντήσετε. Μην λησμονείτε ποτέ τα λόγια του Κυρίου,

Ζητήτε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού και την δικαιωσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσονται υμίν». 

ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ…

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

.

Ο Αρχιεπισκοπος Χριστόδουλος έφυγε αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό, αλλά και μια παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες. Ο λόγος του θα είναι αιώνιος όπως και η αγάπη του για την Ελλάδα.

Από MacedoniaNET