Μοιράσου το Άρθρο

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης Γενικός Διευθυντής του Ομίλου «Παραπολιτικά» συνελήφθη για υπεξαίρεση ενώ υπήρξε πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ «Αλληλεγγύης».

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

269
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Συνολικά το Εφετείο τον καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος ενω των 5εκ ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό είχε τεθεί από το υπουργείο εξωτερικών για φιλανθρωπίες σε τρίτες χώρες διαμέσου της ΜΚΟ «αλληλεγγύη» που ανοίκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο ίδιος διαμέσου το δικηγόρο του φαίνεται ότι θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του εφετείου και αναστολή της εκτέλεσης της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η αναίρεση του Αρείου Πάγου .

Ο Δημητρης Φουρλεμάδης, Είχε καταδικάστηκε πρωτόδικα σε συνολική τιμή κάθειρξης 16 ετών για υπεξαίρεση. Το εφετείο εβγαλε την νέα απόφαση για το κακούργημα της «υπεξαίρεσης κατ εξακολούθησης με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου». Επιπλέον τον καταδίκασαν και για το κακούργημα της «Απιστίας στην Υπηρεσία».

Η ανακοίνωση των πληρεξούσιων δικηγόρων για την καταδίκη του Δημήτρη Φουρλεμάδη:

«Με αφορμή δημοσιεύματα, πού αναφέρονται στην καταδίκη τού κ. Δημήτρη Φουρλεμάδη απο το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών (κατα πλειοψηφία) σε κάθειρξη οκτώ ετών για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και απιστίας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Από τα δημοσιεύματα αυτά δημιουργείται ή εντύπωση ότι ο κ. Φουρλεμάδης ως διαχειριστής της ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ιδιοποιήθηκε την επιχορήγηση, που έλαβε ή ΜΚΟ από το Υπουργείο Εξωτερικών για την εκτέλεση ανθρωπιστικού έργου στο ΙΡΑΚ.

Είναι αναγκαίο προς αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινισθεί ότι κατά την κατηγορία, αλλά και σύμφωνα με τα πορίσματα όλων των οικονομικών ελέγχων, πού διενεργήθηκαν κατ΄ εντολήν της Εκκλησίας της Ελλάδος το ποσό της επιχορήγησης δεν ενθυλακώθηκε από τον κ. Φουρλεμάδη, αλλά διατέθηκε στο ακέραιο με νόμιμα παραστατικά για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Η καταδικαστική απόφαση τού Πενταμελούς Εφετείου δεν είναι αμετάκλητη και πρόκειται να ελεγχθεί από τον Άρειο Πάγο με την αναίρεση που θα ασκηθεί κατ’ αυτής. Παρά τον οφειλόμενο σεβασμό στην εκδοθείσα απόφαση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κρίση της πλειοψηφίας των μελών τού Πενταμελούς Εφετείου συνιστά υπεξαίρεση και η διάθεση χρημάτων για αλλότριους σκοπούς δεν ευθυγραμμίζεται με τη διαμορφωμένη μέχρι σήμερα νομολογία του Άρειου Πάγου.

Εν αναμονή της ετυμηγορίας του Ακυρωτικού η εμφάνιση του κ. Φουρλεμάδη από μερίδα τού Τύπου ως υπεξαιρετή και άπιστου διαχειριστή και πρόωρη είναι και το τεκμήριο αθωότητάς του καταπατά. Τέλος, είναι αυτονόητο ότι ο κ. Φουρλεμάδης θα υποβληθεί στην εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης παρά την αιφνίδια περιπέτεια της υγείας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Αριστομένης Τζαννετής, Σπύρος Γ. Αλεξανδρής».

Από MacedoniaNET