Μοιράσου το Άρθρο

Δικαστηρίο στην Κρήτη ανέτρεψε την απόφαση προσωρινής διαταγής και την Διατροφή που ζητούσε η μητέρα ύψους 1350 €.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων έκανε μία μεγάλη Ανατροπή σχετικά με όσα ξέρουμε για την διατροφή που δικαιούται η γυναίκα ύστερα από το διαζύγιο.

.

Το δικαστήριο λοιπόν αποφάσισε να σταματήσει ο πατέρας στην προσωρινή διατροφή ύψους 500 € , Αλλά και να μην δώσει επιπλέον 850 € (συνολικά 1.350€) € που ζητούσε η μητέρα ως διατροφή. Η απόφαση ελήφθη και με το σκεπτικό ότι την διατροφή του παιδιού μπορεί να την καλύψει εξολοκλήρου η μητέρα.

.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων, αποφάσισε να διατηρήσει την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού η μητέρα αλλά χορήγησε αυξημένη επικοινωνία στον πατέρα.Του εδωσε επικοινωνία με το παιδί τεσσάρων φορών την εβδομάδα χωρίς την παρουσία της μητέρας και όρισε καθημερινή επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή social εφαρμογών .

.

 «Είναι η πλέον πρωτοποριακή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, αφού η αντίδικος έπεσε στην παγίδαπου η ίδια νόμιζε ότι έστηνε στο δικαστήριο, λέγοντας ότι δήθεν δεν επιθυμούσε την διατροφή που αρχικώς ζητούσε για το παιδί δηλαδή να καταβάλλονται 1.350€ μηνιαίως, κάτι το οποίο ως παράλογο κρίθηκε απαράδεκτο. Το δικαστήριο, χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία των ψευδέστατων καταγγελιών ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία κατασκεύασε η αντίδικος για να φύγει και να πάρει το παιδί εν μία νυκτί, δέχτηκε ότι ο εντολέας μου δεν υποχρεούται πια να καταβάλει διατροφή μεταρρυθμίζοντας έτσι την πρώτη απόφαση προσωρινής διαταγής που του επέβαλε διατροφή 500 ευρώ το μήνα.

.

 Τα επιχειρήματα της αντιδίκου ότι δήθεν λαμβάνει μόνο 500 ευρώ από την δουλειά της, ενώ αποδείξαμε με τον συνάδελφο μου κ. Παντελάκη, ότι διαμένει σε ενοίκιο με θέα την θάλασσα έναντι τιμήματος 650 ευρώ, το οποίο κάλυπτε από την διατροφή που έδινε ο πατέρας, είμαι βέβαιος ότι έπαιξαν μεταξύ άλλων καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αυτή. Το γεγονός ότι μιλάμε για έναν επιτυχημένο επαγγελματία στον τομέα του τουρισμού δεν συνεπάγεται για την ελληνική δικαιοσύνη και την προσωπική, ηθική και οικονομική του αφαίμαξη.»

Μανώλης Βαμβουνάκης, Δικηγορος της υπόθεσης

.

Έκρινε με βαση τους δεσμους του παιδιου με τους γονεις και με Συμφωνίες που έχουν γίνει από τους γονείς του παιδιού και την άσκηση της γονικης μέριμνας ότι ο πατέρας δεν έχει υποχρέωση καταβολής διατροφής βασιζόμενο στο σκεπτικό ότι , μπορει ανάλογα με την περίπτωση:

.

  • Να κατανείμει την άσκηση της γονικής μέριμνας μεταξύ των γονέων, να εξειδικεύσει τον τρόπο άσκησής της στα κατ` ιδίαν θέματα ή να αναθέσει την άσκηση της γονικής μέριμνας στον ένα γονέα ή σε τρίτο.

.

  • Να διατάξει διαμεσολάβηση ή την επανάληψη διακοπείσας διαμεσολάβησης, ορίζοντας συγχρόνως τον διαμεσολαβητή.

.

  • Να διατάξει πραγματογνωμοσύνη ή τη λήψη οποιουδήποτε άλλου πρόσφορου μέτρου.

Από MacedoniaNET