Μοιράσου το Άρθρο

Οι υγειονομικοί σε αναστολή Και αυτή τη βδομάδα έδωσαν το παρών σε εκδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας αλλά και στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που έγινε την Τετάρτη 9 του μήνα. Ένας υγειονομικός σε αναστολή αναφέρθηκε σε ένα πιο συγκεκριμένο γεγονός με πρωταγωνιστή το γνωστό ηθοποιό.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Όπως ανέφερε ο εργαζόμενος σε αναστολή στην υγεία στον Focus Και στον στέφανο Δαμιανίδη είχε μία τυχαία συνάντηση με τον ηθοποιό κ. Αθερίδη Ζητώντας του να βγούνε φωτογραφία και να βοηθήσει λίγο ώστε οι άνθρωποι να ξαναβρούν τις δουλειές τους. Όχι οποίος όμως είχε κάθετα αντίθετη γνώμη την οποία εξέφρασε άμεσα, Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα και την αφήγηση του υγειονομικού σε αναστολή Χρήστου Κοκκινάκη, τι αναφέρει αναλυτικά :

.

@stefanosdamianidis Ακούστε όσα καταγγέλει στον @FOCUSFM1036 για την συμπεριφορά του #Αθερίδη απέναντι στους υγειονομικούς σε αναστολή,ο επί 22χρόνια διασώστης στο ΕΚΑΒ Χρ.Κοκκινάκης,που ζήτησε απ’τον γνωστό ηθοποιό συμπαράσταση γιατί εδώ &15μήνες βρίσκονται σε ομηρία απ’το καθεστώς της #ΝΔ_ξεφτιλες ♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Damianidis

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

.

Οι υγειονομικοι σε αναστολή παρευρέθησαν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ Δηλώνοντας κατά της υποχρεωτικότητας μέσω του σωματείου τους (ΣΥΔΕ).

Το σωματείο εξέδωσε δελτίο τύπου:

.

Με μοναδικό παλμό οι υγειονομικοί που επί 15 μήνες αναστολής εργασίας ορθώνουν το ανάστημα ενάντια στην κυβερνητική ασυδοσία και καταστολή, φώναξαν τα συνθήματά τους προς το συγκεντρωμένο κόσμο και άξαφνα έγιναν αποδέκτες σφοδρών χειροκροτημάτων και επευφημιών, ως αποτέλεσμα αυθόρμητης εκδήλωσης αυτή τη φορά και όχι χειραγωγούμενης από την προπαγάνδα του κορωνοϊού.

Η δικαίωση και η αποκατάσταση των υγειονομικών στη συνείδηση του κόσμου ως σοβαρών επιστημόνων υγείας που τιμούν το επάγγελμά τους και σέβονται τους όρκους τους είναι πλέον ένα τετελεσμένο γεγονός. Έχει κεφαλαιώδη σημασία να τονίσουμε ότι αυτό που επέφερε την μεταστροφή του κόσμου ΔΕΝ είναι η κατάσταση της αναστολής εργασίας αυτή καθαυτή, που διαρκεί ένα χρόνο τώρα, αλλά ο τρόπος που στάθηκαν οι υγειονομικοί απέναντι σε αυτή την αναστολή. Είναι η απόφαση που πήραν να την μετατρέψουν σε μια απεργία διαρκείας, σε μια συνεχή διαμαρτυρία και μια σταθερή άρνηση υποταγής. Η μεταστροφή του κόσμου είναι ο καρπός της αδιάκοπης προβολής μιας ξεκάθαρης φωνής η οποία ανέδειξε έναν ηχηρό πολιτικό αντίλογο, ευθύ και κοφτερό σαν μαχαίρι, απέναντι στο διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας.

Οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας δεν στόχευσαν ποτέ στην επίκληση του αισθήματος της συμπόνοιας και του οίκτου, δεν απευθύνθηκαν ποτέ στο θυμικό του κόσμου, αλλά ταρακούνησαν τη συνείδηση της κοινωνίας υψώνοντας το ανάστημα τους ως αληθινοί ασυμβίβαστοι αγωνιστές. Αυτό και μόνο μπορεί να έχει μια διαχρονική απήχηση στον κόσμο, έναν κόσμο καταρρακωμένο που οι υγειονομικοί του προσφέρουν και πάλι την έμπνευση και το κίνητρο ώστε να βγει απ την αδράνειά του, να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει τη χαμένη του ζωή.

Ο πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ του Σωματείου Υγειονομικών υπέρ Ελευθερίας και Δημοκρατίας, Ζ. Δεληχάς πήρε επίσημα το λόγο κατά τη διάρκεια των ομιλιών των εκπροσώπων των συνδικάτων και κατήγγειλε το οργανωμένο έγκλημα που συντελείται στο ΕΣΥ. Κάνοντας αναδρομή στο χρονικό των αναστολών εργασίας, ανέδειξε την αιτιώδη σχέση ανάμεσα στις αναστολές και στη μεθοδευμένη διάλυση του ΕΣΥ με στόχο την καθολική του ιδιωτικοποίηση. Η επιτυχία αυτής της ομιλίας δεν ήταν προεξοφλημένη αλλά υπήρξε αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης του σωματείου μας, το οποίο διεκδικεί σθεναρά και με όρους ισότιμου παίκτη τη θέση στο χώρο στου συνδικαλισμού, κόντρα στα εμπόδια που μπαίνουν στο δρόμο του.

Αυτή η εξέλιξη που προέκυψε μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των αγωνιστών υγειονομικών, δεν είναι πλέον αναστρέψιμη.

Το σύστημα εξουσίας βλέποντας καθαρά την εξέλιξη αυτή αναγκάζεται πλέον να δείξει το αληθινό του πρόσωπο, ακόμα και σε μια τυποποιημένη θα λέγαμε απεργιακή κινητοποίηση όπως ήταν η χθεσινή στα πλαίσια καλέσματος που απευθύνουν τα μεγάλα συνδικάτα. Εξαπολύοντας τους πληρωμένους παρακρατικούς τραμπούκους με πλήρη εξάρτυση εναντίον του σώματος των υγειονομικών – όπως απέδειξαν και σχετικά βίντεο – το κράτος της ωμής βίας προσπαθεί με πέτρες και ρόπαλα να τσακίσει αυτούς που δεν μπόρεσε να λυγίσει όταν τους καταδίκασε στην πείνα.

Η εγκληματική σπείρα που μας κυβερνά πρέπει να κατανοήσει ότι οι ασκοί του Αιόλου που άνοιξε με τις αναστολές εργασίας θα γίνουν για τους ίδιους η ταφόπλακα που πάνε να βάλουν πάνω από το κράτος πρόνοιας και την κοινωνία. Οι αγωνιστές με την ατσάλινη θέληση, που έχουν σφυρηλατηθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα βρίσκονται παντού.

Και αυτή τη φορά θα έχουν τον κόσμο μαζί τους..

Μετά τιμής

Σ.Υ.Δ.Ε. – Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας.

.

.

Παράλληλα ομάδα υγειονομικών έδωσε το παρών έξω από το Ζάππειο, Φωνάζοντας συνθήματα και υπενθυμίζοντας την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί μετά από πολύμηνη αναστολή.

.

Από MacedoniaNET