Μοιράσου το Άρθρο

Σε ηλικία 106 ετών πέθανε ο Γεώργιος Γκίζας, υπήρξε ο τελευταίος εύζωνας του θρυλικού 2/39 Συντάγματος Ευζώνων ένα απο τα πρώτα ελληνικά στρατεύματα που πολέμησαν τους Ιταλούς το 1940.

.

«Έφυγε από κοντά μας και ο τελευταίος μαχητής του ηρωικού 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, που πολέμησε το ’40 για την ελευθερία μας. Ο θάνατος του Γεωργίου Γκίζα, στον απόηχο της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», μας συγκινεί πολύ. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 106 ετών, στη Ναύπακτο, ο Γεώργιος Γκίζας, ο τελευταίος εύζωνας του ηρωικού 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, την είδηση ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπάκτου ο οποίος είχε τίμησε πριν ένα χρόνο τον ήρωα που έγραψε χρυσές σελίδες ηρωισμού και αυταπάρνησης στον πόλεμο εναντίον των Ιταλών του Μουσολίνι.

.

«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον 106χρονο Γεώργιο Γκίζα, τον τελευταίο Εύζωνα του ηρωϊκού 2/39 Σ.Ε. του ελληνοϊταλικού μετώπου. Πριν από ένα χρόνο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σε μία ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας, τιμήσαμε στο πρόσωπό του τους Έλληνες αγωνιστές. Αιωνία του η μνήμη!».

δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας,

.


https://developers.facebook.com/docs/plugins/embedded-posts/#:~:text=%3Ciframe%20src%3D,share%22%3E%3C/iframe%3E

.

.

.

Από MacedoniaNET