Μοιράσου το Άρθρο

Σε δοκιμαστική περίοδο έξι μηνών μία κάμερα υψηλής τεχνολογίας της Jenoptik , συνέλαβε περίπου 15.000 οδηγούς να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο.
.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.


Η δοκιμαστική περίοδος έγινε σε αυτοκινητόδρομους της Αγγλίας. Από την αναφέρουν οι πηγές οι ενλόγω κάμερα ήταν στημένη σε μία μόνο λωρίδα και λειτουργούσε τυχαιες ώρες και όχι όλο το εικοσιτετράωρο. Πράγμα που δείχνει ότι ο πραγματικός αριθμός των οδηγών που .. «παρανόμησαν» θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.«Τα ευρήματα έδειξαν ότι ένα στα 200 οχήματα έκανε κακή χρήση του κινητού τηλεφώνου, κατά την οδήγηση. Αυτό είναι ένα ανησυχητικά υψηλό ποσοστό

Geoff Collins – επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Jenoptik

.

Αυτός ο καινούργιος τύπος κάμερας χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη με τη δυνατότητα να σκανάρει και να αναλύει σε πραγματικό χρόνο υψηλής αναλύσεις βίντεο και φωτογραφίες. Έτσι η αστυνομία φαίνεται πλεον να μπορεί να πιάνει τους παραβάτες πολύ πιο εύκολα.

.


Έχει υπολογιστεί ότι ένα αμάξι που κινείται 50 km/h αν οδηγός του δει την οθόνη του κινητού του για 2 δευτερόλεπτα είναι να είναι «τυφλός» για 30 μέτρα! Η συγκεκριμένη εταιρία έχει ήδη εγκαταστήσει στη νότιο Ουαλιας της Αυστραλίας τις κάμερες. Η εκτίμηση των τοπικών αρχών είναι ότι έχει μειώσει τα τροχαία περίπου 20%.

.

Από MacedoniaNET