Μοιράσου το Άρθρο

Σύγχυση δημιούργησε η απόφαση του υπουργείου παιδείας την περασμένη Κυριακή να καταργήσει την αργία Των τριών ιεραρχών που τόσα χρόνια ίσχυε στην εκπαίδευση.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!


Αρκετοί γονείς που μεγάλωσαν με τα σχολεία κλειστά την ημέρα της εορτής των τριών ιεραρχών προσπαθούσα να δουν τι τελικά ισχύει. Έπρεπε να επιβεβαιώσουν ότι όντως το υπουργείο είχε πάρει απόφαση να καταργήσει την αργία.

.

.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδεία εκδόθηκε στις 25 Ιανουαρίου και υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

.

.«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».

.

Από MacedoniaNET