Μοιράσου το Άρθρο

Όπως αναφέρουν ζητούν να γίνει άμεσα η νομοθέτηση σχετικά με την πρόσφατη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την απαλλαγή στα Θρησκευτικά.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


.

1200
Πρέπει να Υπάρχει - Πανεπιστημιακή Αστυνομία;

Η δημοσκόπηση έληξε!

.

Προσφατα η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων έκρινε την πρόταση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, «Αντισυνταγματική».

.

 «Για πρώτη φορά στην ιστορία της Παιδείας της χώρας, μετατρέπεται από υποχρεωτικό σε προαιρετικό. Μια Ανεξάρτητη Αρχή να αποκτά, αφ΄ εαυτής, υπερέχουσα θέση του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και του ΣτΕ και με τις αποφάσεις της να καταλύει τόσο το Σύνταγμα όσο και τις Αποφάσεις του ΣτΕ και του Υπουργείου Παιδείας”.

πανελλήνια ένωση θεολόγων

.

Σύμφωνα με τη πρόσφατη γνωμοδότηση, η απαλλαγή δεν αφορά μόνο τη θρησκευτική συνείδηση, αλλά οποιονδήποτε λόγο ανάγεται σε γενικότερες κοσμοθεωρητικές αντιλήψεις.

.

Οπότε πλέον ένας μαθητής θα μπορεί να απέχει από το μάθημα των θρησκευτικών για «Λόγους Συνείδησης”, αν διαφωνεί με το περιεχόμενό του και τον τρόπο που αυτό διδάσκεται. Η νέα απόφαση θα δίνει την επιλογή στον εκάστοτε μαθητή χωρίς να τελειώνει πιστεύει να πράττει με τη συνείδησή του.

.

Η κ. Κεραμέως μάλιστα, πέρασε τη ΚΥΑ χωρίς να περιμένει τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αθέων:

.

“Η γνωμοδότηση 2/2022 (απ 2092/22-08-2022) της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν αφήνει καθόλου περιθώρια για παρερμηνείες: η απαλλαγή των μαθητών από τo μάθημα των θρησκευτικών οφείλει να γίνεται με απλή επίκληση σε λόγους συνείδησης, δίνοντας μάλιστα αυτό το δικαίωμα σε όλους, χωρίς οποιαδήποτε καταγραφή ή έλεγχο θρησκευτικών πεποιθήσεων.

.

Την ίδια θέση έχει επαναλάβει η ΑΠΔΠΧ και αρκετές άλλες φορές, ενώ είναι πάγιο αίτημα της Ένωσης Αθέων εδώ και χρόνια. Όπως επισημαίνει και η ΑΠΔΠΧ, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προηγούμενες αποφάσεις του κράτους επειδή δεν ζητήθηκε η γνώμη της. Απέχουμε πλέον μόλις δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων και όλες οι προηγούμενες αποφάσεις για τη διαδικασία απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών έχουν ακυρωθεί δικαστικά.

.

Το κράτος οφείλει να συμμορφωθεί άμεσα με το ΣτΕ και την ΑΠΔΠΧ, νομοθετώντας επιτέλους μια απλή και σύννομη διαδικασία απαλλαγής από το μάθημα για όλους, αντί να προσπαθεί να εμποδίσει τις “διαρροές” με νομικά τεχνάσματα που ακυρώνονται στα δικαστήρια»

.


Covid-19 ΑΕΚ Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αφροδίτη Λατινοπούλου Βιασμός Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι Βουλευτικές Εκλογές 2023 Βόλος ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Ελλάδα Ελληνική Αστυνομία Εμπρησμός Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Ιταλία Κίνα Κιβωτός του κόσμου Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μίλτος Τεντόγλου Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία Πάτρα Ποδόσφαιρο Ρομά Ρωσία Ρωσια ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης Τέμπη Τέμπη 2023 Τουρκία

.

.

Από MacedoniaNET