Μοιράσου το Άρθρο

Στον FocusFm και στον Στέφανο Διαμαντίδη μιλήσει ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Σε μια συνέντευξη για όλα ανέφερε τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όταν αναφέρεται σε ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλα και για του συναδέλφους του. Αίσθηση έκανε ότι θεωρεί πως δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικότητας λόγω ότι είμαστε σε προεκλογική χρόνια.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


.

Οσο αναφορά το επιχείρημα της αναγκαιότητας των εμβολίων, αλλα και την δημιουργια της ανοσίας της αγέλης και την προπαγάνδα που συνεχίστηκε, παρά το γεγονός ότι από τον Μαρτιο του 2021 επιστημονικές έρευνες παρουσίαζαν λόγους για τους οποίους ήταν μάλλον απίθανη, ο κος Βασιλακοπουλος ισχυρίστηκε ότι:

«Αν είχαμε τη δυνατότητα να εμβολιασουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλο τον κόσμο ώστε να επιτευχθεί γρήγορα ανοσία της αγέλης, πριν προλάβει ο ιος να αλλάξει, θα μπορούσαμε να το έχουμε πετύχει. Τώρα, εμβολιάστηκε ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού του κόσμου-περίπου το 65%- νόσησαν και πάρα πολλοί άλλοι, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο σε σημαντικό ποσοστό στην ανοσία της αγέλης. Γι΄αυτο και βλέπετε κάθε καινούργιο επιδημικό κύμα που έρχεται, δεν αφήνει το ίδιο αποτύπωμα που άφηναν τα προηγούμενα.

.

Εάν δεν είχαμε εμβολιαστεί καθόλου, τι θα είχε συμβεί; Θα είχαμε θρηνήσει εκατομμύρια νεκρούς παραπάνω. Αυτό θα το ήθελε η κοινωνία,για ποιο λόγο; Για να αποφύγει να κάνει ένα εμβόλιο; Ποιο είναι το κακό που έκανε το εμβόλιο»

.


qqq

Επικοινώνησε μαζί μας, Μαθε Πως

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

«Η υποχρεωτικότητα, δεν είναι ιατρική απόφαση. Είναι απόφαση του κράτους»

.

Η συζήτηση οπως ήταν αναμενόμενο έφτασε στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων, τοτε ο κ.Βασιλακόπουλος συνέκρινε την υποχρεωτικότητα του εν λόγο εμβολίου με τα στα παιδικά εμβόλια, προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογράφου ο οποίος διευκρίνισε ότι για τα παιδιά, υπάρχει βασικο πρόγραμμα εμβολιασμού και όχι υποχρεωτικού εμβολιασμού.

.

«Η υποχρεωτικότητα, δεν είναι ιατρική απόφαση. Είναι απόφαση του κράτους με βάση το πόσο χρήσιμο είναι κάτι και απαραίτητο να γίνεται ή όχι. Η δική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να εμβολιαστεί υποχρεωτικά το 100% του ελληνικού πληθυσμού. Όποιος δεν καταλαβαίνει το καλό για τον εαυτο του και την κοινωνία ναι, υποχρεωτικά. Με το εμβόλιο περιορίσαμε τη μετάδοση του ιού και σώσαμε χιλιάδες, εως εκατομμύρια ζωές. Το ζήτημα είναι να αποδείξουμε με την κουβέντα οτι ήταν άχρηστος ο εμβολιασμός; Αυτό δε γίνεται γιατι απο τοτε που υπήρξαν τα εμβόλια, καταφέραμε και μειώσαμε τη θνητότητα»

.

«Δικαίωμα στη χαζομάρα έχουν όλοι. Να είσαι υγειονομικός και να μην έχεις κάνει το εμβόλιο;»

.

Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σχετικά με την στάση και τις αναφορές που έχει κάνει ο γνωστός πνευμονολόγος με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους του αλλά και για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί είπε :

.
“Ένα εκπαιδευτικός ο οποίος παρά το ότι έχει σπουδάσει, δεν έχει την ευθυκρισία να καταλάβει τι είναι σωστό να κάνει και τι δεν είναι και δεν μπορεί να ακούσει τα προτάγματα της επιστημονικής κοινότητας, πως μπορεί να αναλύσει σωστά άλλα πράγματα;
Αν δε σας αρέσει η λογική μου, λυπάμαι, να απολογηθώ. Είναι η ίδια λογική που μου λετε για τον ανεμβολίαστο υγειονομικό. Για να μην εμβολιαζεται ενας υγειονομικός, δεν καταλαβαίνει Χριστό, από τα επιστημονικά δεδομένα.Πως θα καταλάβει το θέμα της υπέρτασης; Θα πάθει μετάλλαξη ο εγκέφαλός του και θα γίνει έξυπνος;
Δικαίωμα στη χαζομάρα έχουν όλοι. Να είσαι υγειονομικός και να μην έχεις κάνει το εμβόλιο; Η επιεικής έκφραση είναι ότι είναι χαζος. Είναι αυταπόδεικτο. Σας ενοχλεί η αλήθεια; Θα ήθελα να ρωτήσω, πως αυτός ο μεροκαματιάρης άνθρωπος, αντέχει 13 μήνες χωρίς δουλειά.

.

«Ελάχιστο ποσοστό των γιατρών δεν έχουν εμβολιαστεί.Όλοι οι άλλοι όντας βλάκες, πήγαν κι εμβολιάστηκαν. Η συζήτηση είναι παντελώς άχρηστη, προσπαθείτε να υποστηρίξετε πράγματα τα οποία είναι κοινωνικά και επιστημονικά παράλογα και δεν μπορώ να συνεχίσω να συμμετέχω σε αυτή την κουβέντα»

.

Άκουσε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ :

.

ll

Από MacedoniaNET