Μοιράσου το Άρθρο

Χαρούμενα είναι τα νέα και τα αποτελέσματα της Μελέτης καθως ένας ακόμα ασθενής ο τέταρτος αυτή τη φορά θεραπεύτηκε εντελώς από τον HIV.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!


Ενας Γερμανός ασθενής με HIV, θεραπεύτηκε εντελώς από τον ιό υστερα απο μια δεκαετία θεραπειών χάρη σε μία επικίνδυνη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. Ο «ασθενής του Ντίσελντορφ» ειχε ξεκινηση την αγωγη με αντιρετροϊκά το 2010.

Ύστερα απο ενα χρονο διαγνώστηκε με λευχαιμία καινοι γιατροι επρεπε να παρουν μια δύσκολη απόφαση. Λογο οτι ηταν μεσήλικας συνυπολογιζοντας τον επικίνδυνο συνδυασμο των ασθενειών αποφάσισαν να ακολουθήσουν μία ριψοκίνδυνη οδό θεραπείας.

.

Ετσι το 2013 υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. Στην επεμβαση αυτή τα βλαστοκύτταρα από το μυελό των οστών του δότη αντικαθιστούν τα λευκά αιμοσφαίρια του ασθενή. Στόχος των γιατρών ήταν να θεραπεύσουν τη λευχαιμία, δίνοντας ταυτόχρονα στον ασθενή μία γενετική βάση ανθεκτική στον HIV.

.

Το ιατρικο team επέλεξε δοτη που είχε μία μοναδική γενετική μετάλλαξη η οποία τον έκανε ανθεκτικό στον HIV.

.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν εννια χρομια μετα την αρχική θεραπεία πως ο ασθενής δεν έχει δείγματα ενεργών αναπαραγόμενων κυττάρων HIV στο σώμα του, όντας πλέον “θεραπευμένος”.

.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Nature Medicine.

.

Από MacedoniaNET