Μοιράσου το Άρθρο

Η επιτροπή COVI, ενέκρινε την πρόταση για επιβολή αποκλεισμού των αξιωματούχων της εταιρείας pfizer από την Ευρωβουλή, λογο έλλειψης διαφάνειας στις συμβάσεις αγοράς εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!


Σε άρθρο του Euractiv, φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας και ο διευθύνων σύμβουλός της Άλμπερτ Μπουρλά μπορεί πολύ σύντομα να μην έχουν πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ύστερα από αίτημα της ομάδας των Πρασίνων να απαγορευτεί η είσοδος των εκπροσώπων της Pfizer.

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

.

Η πλειοψηφία ήταν αρκετή για να περάσει η πρόταση.

.

Η πρόταση υποβλήθηκε στην επιτροπή COVID (COVI) του Κοινοβουλίου την Πέμπτη, με επικεφαλή του Γαλλο ευρωβουλευτή Μισέλ Ρισαβί με τις πολιτικές ομάδες να ψηφίζουν υπέρ της απαγόρευσης εκτός από το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα και την ανανεωτική Ευρώπη οι οποίες ψήφισαν κατά.

.

«Το ΕΚ έχει δικαίωμα σε πλήρη διαφάνεια σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτής της δαπάνης και τις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν σε αυτήν»,

Κάθλιν βαν Μπρεμπτ, πρόεδρος της επιτροπής COVI,

.

Τους πρώτους μήνες της πανδημίας, η ΕΕ αγόρασε εμβόλια από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer/BioNTech, προκειμένου να τα παραδώσει στα κράτη μέλη το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, τα συμβόλαια της Pfizer παρέμειναν αναδιατυπωμένα. Οκτώβριο όσο και τον Δεκέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους ευρωβουλευτές της COVI.

.

«Νομίζω ότι σκόπιμα δεν ήρθε, επειδή δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τις αντιπαραθέσεις»,

Βερονίκ Τρίιλετ-Λενουάρ – EURACTIV – Γαλλίδα ευρωβουλευτής και μέλος της COVI

.

Η CPC θα εξετάσει διάφορες επιλογές για την τελική απόφαση: τη διάρκεια του αποκλεισμού, αν η κύρωση θα ισχύσει μόνο για τον Μπουρλά ή για όλους τους εκπροσώπους της Pfizer ή αν θα διατηρηθεί καθόλου. Η απόφαση της συνεδρίασης αναμένεται σε ένα μήνα.

.

Από MacedoniaNET