Μοιράσου το Άρθρο

Μολις τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στο οδόφραγμα της Δερύνειας απο και Τουρκοκύπριους εξτρεμιστές τις ομαδας των γκρίζων λύκων Ο εικοσιεξάχρονος τότε Σολωμός Σολωμού όρμηξε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από τα κατεχόμενα εδαφη της Κυπρου μας.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


.

2033
Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

.

Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της θυσίας του Τάσου Ισαάκ που δολοφονήθηκε άνανδρα από ομάδα τουρκοκυπρίων εξτρεμιστών των Γκρίζων λύκων λίγες μέρες πριν. Ο ήρωας Σολωμό Σολωμού δεν άντεξε μέσα του και όρμησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από την κατεχόμενη γη.

.

Ηταν 2:20 το μεσημέρι, Όταν μαζί με τον κόσμο έφτασαν στον τόπο θυσίας για να καταθέσουν στεφάνια. Ο οπερατέρ Γιάννης Κολιγλιάτης ηταν διπλα στον Σολωμό και μαζί βρέθηκαν μπροστά στο τουρκικό φυλάκιο. Τοτε γύρισε και του ειπε: «Και τώρα τι κάνουμε;». Ο Σολωμός απάντησε «Εγώ θα κατεβάσω τη σημαία», Με τον οπερατέρ να πάντα « μην κάνει μαλακίες».

.

.

«Σταμάτα ρε μαλάκα θα σου ρίξουνε. Που πας ρε θα σε φάνε»

.

Η Κυπριακή Αστυνομία κατάφερε να αναγνωρίσει τους δολοφόνους του Σολωμού Μέσω οπτικοακουστικού υλικού της εποχής και να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τους Κενάν Ακίν, υπουργό Γεωργίας του ψευδοκράτους, Ερντάλ Χατζιαλί Εμανέτ, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων στα κατεχόμενα, Ατίλα Σαβ, επικεφαλής της αστυνομίας των Κατεχομένων, Χασάν Κουνταξί, υποστράτηγο των κατοχικών δυνάμεων, Μεχμέτ Καρλί, ταξίαρχο των κατοχικών δυνάμεων.

.

Ο Κενάν Ακίν το 2004 παραδέχτηκε πως δολοφόνησε τον Σολωμό, Ρίχνοντας όμως τις ευθύνες στον τότε διοικητή των κατοχικών δυνάμεων, Χαλίλ Σαντραζάμ. Με βάση την μαρτυρία του δήλωσε ότι ο Σαντραζάμ, ηταν αυτός που διεταξε την εκτέλεση βλέποντας τον Σολωμό στον ιστό, «το θέλω αυτό το σκυλί, πυροβολήστε»

.

.

Από MacedoniaNET