Μοιράσου το Άρθρο

Ηταν 12 Αυγούστου οταν για ακόμα μία φορά η Ελλάδα με την Τουρκία έφτασαν πολύ κοντά σε ένα ακόμα θερμό επεισόδιο. Αυτη την φορα ο Έλληνας κυβερνήτης φροντίσε να κόψει το βήχα των τούρκων στέλνοντας την τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis» για scrap, Λίγο έλειψε να γινει υποθαλάσσιο μουσείο Μιας που οι τούρκοι γλίτωσα τα χειρότερα για λίγο.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


.

2033
Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

.

Η Ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» με κυβερνήτη τον Ιωάννη Σαλιαρη επλαιε στην περιοχή της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας και παρακολουθούσε τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου, που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Ουρουκ Ρεις. Ανάμεσα τους το καμάρι του τουρκικού στόλου η φρεγάτα Κεμάλ Ρέΐς.

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

.

Το τουρκικο πλοιο βρέθηκε κοντά στην ελληνική φρεγάτα, θεωρώντας ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο σχεδιάζει να παρεμποδίσει τον πλου του Ουρούκ Ρέΐς Αλλά και παράλληλα θεωρώντας μία καλή κίνηση του τούρκου κυβερνήτη να εμβολίσει το ελληνικό.

.

Ο Τούρκος κυβερνήτης εκανε μια κινησς, πρακτικά, που εχει ξανα συμβεί στο Αιγαίο ανάμεσα σε τουρκικές ακταιωρούς και κανονιοφόρους του Π.Ν., ωστόσο αυτή την φορά δεν τα ειχε υπολογίσει σωστά και είχε πολλή τυχη που δεν βρέθηκε στον βυθό μιας και ο όγκος της φρεγάτας δεν βοηθούσε αλλα απέναντι του ειχε εναν πολυ έμπειρο Ελληνα αξιωματικό.

.

.

Ο ελιγμός που έκανε ήταν ανεπαρκής και λανθασμένα υπολογισμένος, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας “Λήμνος” να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Κεμάλ Ρέΐς. Ο κυβερνήτης της “Λήμνος” βλέποντας το Κεμάλ Ρέΐς να προσεγγίζει με ταχύτητα από τα αριστερά, έδωσε εντολή για συνέχιση της ευθείας πορείας, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας του Π.Ν. να καρφωθεί στο δεξί πρυμναίο τμήμα του τουρκικού πολεμικού.

.

.

Ποιος ειναι ο κυβερνήτης της φρεγάτας “Λήμνος” Ιωάννης Σαλιάρης

.

Ο Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ΠΝ, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1992, από την οποία αποφοίτησε το 1996 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου.

.

Έχει παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του σχολεία εξειδίκευσης/ επιμόρφωσης και είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών Ναυτικού (ΣΔΙΕΠΝ) και της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), καθώς και της Γερμανικής Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (FueAkBW)).

.

Οι πανεπιστημιακές του σπουδές περιλαμβάνουν, πέρα από το πτυχίο από τη Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Μεταπτυχιακούς τίτλους σε Electrical Engineering (MSc), Systems Engineering (MSc) και Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια (MA).

.

https://youtu.be/awFpmGIo8IQ

.

.

.

.

.

.

.

.


Από MacedoniaNET