Μοιράσου το Άρθρο

Υπήρξε η φωνή της ενθάρρυνσης του ελληνικού αγώνα στον ελληνοϊταλικό πόλεμο . Μια κορυφαία ερμηνεύτρια και ηθοποιός, που με τα τραγούδια της ανέβαζε το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτών κατα τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940 κερδίζοντας το προσωνύμιο «Τραγουδίστρια της Νίκης».


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Γεννημένη ως Σοφία Μπέμπου , Όπως δηλαδή ήταν το πραγματικό της όνομα 10 Φεβρουαρίου 1910 στην Καλλίπολη της ανατολικής Θράκης, με γονείς καπνεργάτες.

.

Ολα ξεκινησαν το 1930 οταν και τραγούδησε ένα ζαχαροπλαστείο στην Θεσσαλονίκη, Με σκοπό να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια της. Αργότερα το 1933 στην Αθήνα προσελήφθη από το θεατρικό επιχειρηματία Φώτης Σαμαρτζή στο «Κεντρικών» για να συμμετέχει σε μία επιθεώρηση την παπαγάλος 1933.

.

.

Το 1940 όταν η Ελλάδα εμπλέχτηκε στον πόλεμο εναντίον της Ιταλίας, Ξεκίνησε να στηρίζει το ηθικό των ελλήνων στρατιωτών μέσα Τραγουδώντας πατριωτικά τραγούδια αλλά και συμμετέχοντας σε Επιθεωρήσεις που είχαν να κάνουν με την πολεμική τότε επικαιρότητα.

.

.

Το τραγούδι «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά» σε στίχους του Μίμη Τραϊφόρου και η μουσική του Μιχάλη Σουγιούλ, ήταν το πρώτο τραγούδι του έπους του 1940, που εκτόξευσε την καριέρα της. Η ιστορία λεει οτι στους τελευταίους στίχους του τραγουδιού ο Μίμης Τραϊφόρος είχε γράψει: «Αν δεν ρθήτε νικηταί, να μην έρθετε ποτέ». Η Βέμπο έπεισε τον Τραϊφόρο να τον αλλάξει γιατι το βρηκε πολυ σκληρό και τον μετέτρεψε σε: «Με της νίκης τα κλαδιά, σας προσμένουμε παιδιά».

.

.

Ήταν τόση αγάπη και το πάθος που έβγαζε μέσα απ’ το τραγούδια της, που κυριολεκτικά ανεβάζει το ηθικό των ελλήνων στρατιωτών στο ζενίθ. Δεν είναι τυχαίο που κέρδισε το προσωνύμιο «Η Τραγουδίστρια της Νίκης»!

.

Έφυγε στις 11 Μαρτίου του 1978, Γράφοντας το όνομα της με χρυσά γράμματα στην Ελληνική ιστορία, Αθάνατο στο πέρασμα του χρόνου.

.

Εμείς θα σας αφήσουμε με ένα από τα πιο όμορφα μικρά αφιερώματα, απο σειρά της τηλεόρασης αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες του 1940, Κάνοντας μας παράλληλα να αναρωτιόμαστε τι έχει αλλάξει από τότε και δεν βλέπουμε πλέον τέτοια αποσπάσματα για τους ηρωες μας….

.

.

Από MacedoniaNET