Μοιράσου το Άρθρο

Πραγματικά σοκάρουν τα στοιχεία της μελέτης του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα. Η μελέτη αναφέρει ότι Αυξάνεται η θνητότητα των διασωληνωμένο μέχρι και 57% όσο μεγαλώνει ο φόρτος στις ΜΕΘ. Παράλληλα αυξάνεται και η θνητότητα εκτός μεθ μέχρι και 87%! Αξιοσημείωτο πως αναφέρει ο κύριος Θεόδωρος Λύτρας είναι ότι είχαν ενημερώσει εδώ και μήνες σε ανώτατο επίπεδο αυτούς που παίρνουν αποφάσεις!

.

Ακολούθησε το MacedoniaNET στο Instagram και YouTube.

.


.

Έτσι περισσότερες από 1500 ζωής ασθενών δηλαδή συμπολιτών μας θα μπορούσαν να είχαν σωθεί το διάστημα μεταξύ του Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και τον Μάιο του 2021 στην περίπτωση που το σύστημα υγείας λειτουργούσε σε συνθήκες χαμηλότερες πιέσεις.

Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα αυτά είναι ότι ο κύριος Θεόδωρος λύτρας αναφέρει ξεκάθαρα ότι υπήρχε ενημέρωση σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις. Επισημαίνει ακόμα ότι αν θα επιβιώσει ένας διασωληνωμένος ασθενείς εξαρτάται από το που ζει και σε ποια περίοδο μπαίνει στο νοσοκομείο αναλόγως το φόρτο εργασίας στο ΕΣΥ.

.


«Η ανάλυση αυτή έγινε τέλος Μαϊου, και ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ‘ανώτατο’ επίπεδο. Με περισσότερους από 400 διασωληνωμένους, χάνουμε ασθενείς που αναμένεται να ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες. Επιπλέον, έχουμε κραυγαλέα και απαράδεκτη ‘υγειονομική ανισότητα’ μεταξύ Αττικής και υπόλοιπης Ελλάδας»

Θεόδωρος Λύτρας

Υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από την (ΟΕΝΓΕ), οι εκπρόσωποι της κ.Τοσονίδου και κ.Παπανικολάου να αναφέρουν:

.

“Τα παραπάνω αποτελούν απόλυτη δικαίωση για την ΟΕΝΓΕ και τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών μέλη της ΟΕΝΓΕ που από πέρυσι καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνθήκες με νοσηλεία διασωληνωμένων μηχανικά αεριζόμενων εκτός ΜΕΘ κι επίσης τα επικίνδυνα πρόχειρα ‘βαφτίσια’ ως δήθεν ‘ΜΕΘ’ πρόχειρων πτερύγων που ΔΕΝ είναι ΜΕΘ κυρίως σε νοσοκομεία εκτός Αττικής.

Επίσης αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά για τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη ο οποίος 1/12/21 δήλωνε από βήματος βουλής πως δήθεν δεν είχε υπόψη του ‘ένδειξη’ (μελέτη) πως βελτιώνεται η πρόγνωση διασωληνωμένων βαρέως πασχόντων από  COVID19 αν βρουν κλίνη σε ΜΕΘ. Ο κ. Μητσοτάκης από την μία έχει εγκληματικές ευθύνες για χιλιάδες δυνητικά αποτρέψιμους θανάτους και από την άλλη εν γνώσει του είπε ασύστολα ψέματα από βήματος βουλής”.

«Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης.Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο»

Σωτήρης Τσιόδρας – δηλώσεις μετά την δημοσιοποίηση της μελέτης

.

.
.

Covid-19 ΑΕΚ Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αφροδίτη Λατινοπούλου Βιασμός Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι Βουλευτικές Εκλογές 2023 Βόλος ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Ελλάδα Ελληνική Αστυνομία Εμπρησμός Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Ιταλία Κίνα Κιβωτός του κόσμου Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μίλτος Τεντόγλου Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία Πάτρα Πατέρας Αντώνιος Ποδόσφαιρο Ρομά Ρωσία Ρωσια ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης Τέμπη Τουρκία

Από MacedoniaNET