Μοιράσου το Άρθρο

Το συνολικό χρέος της Ρωσίας απέναντι σε τράπεζες της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτάνει το ποσό των $121δις. Αμφισβητείται το αν και πότε θα το πάρουν πίσω.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Πολλές επιχειρήσεις και τράπεζες Δυτικών συμφερόντων έφυγαν από τη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Υπάρχουν όμως δάνεια και χρέη που τρέχουν.

.

Η αναφορά που κάνουν αυτή την στιγμή οι οίκοι αξιολόγησης είναι ότι επίκειται αθέτηση του ρωσικού χρέους. Με τον Πούτιν πρόσφατα να λέει ότι η αποπληρωμή θα γίνεται σε ρούβλια.

.

Η Goldman Sachs είναι η πρώτη μεγάλη δυτική τράπεζα που έφυγε και μαζί οι  VTB και Sberbank. Το κόστος αυτής της κίνησης αποτιμάται σε ζημιά αρκετών εκατομμυρίων για τους ίδιους και πολύ μεγάλου ρίσκου.

.

Σε άρθρο του το CNN κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ότι οι διεθνείς τράπεζες έχουν να παρουν περισσότερα από $121 Δις από τη Ρωσία, με βάση την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Ενώ η Goldman Sachs  αποκάλυψε ότι είχε πιστωτική έκθεση $650 Δις στη Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2021.

.

Από Γαλλικής πλευρας η Societe Generale, «συμβαδίζει αυστηρά με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και εφαρμόζει επιμελώς τα απαραίτητα μέτρα για την αυστηρή επιβολή των διεθνών κυρώσεων», αλλά έχει οικοονομική έκθεση σχεδόν $21δις στη Ρωσία. Ενώ η BNP Paribas δήλωσε ότι τοσο Ρωσία όσο και Ουκρανία η έκθεσή της $3,3δις.

.

Η Ιταλική UniCredit  αν και όπως λεει το ρωσικό της τμήμα ήταν «πολύ ρευστό και αυτοχρηματοδοτούμενο» η έκθεσή της στη Ρωσία ανέρχεται σε περίπου $8,1 δισ.

.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οικονομικός πόλεμος έχει «τραυματίες» και από τις δύο πλευρές. Σε ένα σύστημα το οποίο έχει δημιουργηθεί να είναι αλληλένδετα, δεν μπορεί η κατάρρευση να μη συμπαρασύρει και άλλα κομμάτια του και η πτώση κάνει πολύ κρότο, όπως φαίνεται τα.. «κομμάτια» θα πέσουν πάνω σε αυτούς που βρίσκονται χαμηλά, στην βάση…

.


Covid-19 ΑΕΚ Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αφροδίτη Λατινοπούλου Βιασμός Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι Βουλευτικές Εκλογές 2023 Βόλος ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Ελλάδα Ελληνική Αστυνομία Εμπρησμός Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Ιταλία Κίνα Κιβωτός του κόσμου Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μίλτος Τεντόγλου Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία Πάτρα Πατέρας Αντώνιος Ποδόσφαιρο Ρομά Ρωσία Ρωσια ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης Τέμπη Τουρκία

.

Από MacedoniaNET