Μοιράσου το Άρθρο

Οι εξαγωγές Ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία τετραπλασιάστηκαν αυτό το μήνα σαν αποτέλεσμα της τεράστιας ανασυγκρότησης των παγκόσμιων ενεργειακών ροών λόγο των κυρώσεων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.


Η Ινδία, είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα σε κατανάλωση ενέργειας του κόσμου, έχει αγοράσει πολλαπλά φορτία ρωσικού πετρελαίου από εμπόρους, καθώς οι αγοραστές στην Ευρώπη σταμάτησαν τις παραγγελίες απο την Ρωσία ύστερα απο τις δυτικές κυρώσεις

.

Η Ρωσία εξήγαγε 360.000 βαρέλια την ημέρα πετρελαίου στην Ινδία τον Μάρτιο, τεράστιος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι σχεδόν τέσσερις φορές τον μέσο όρο του 2021. Η χώρα βρίσκεται σε πορεία για να φτάσει το 203.000 Βαρέλια/μέρα για ολόκληρο το μήνα βασιζόμενοι στο τρέχοντα χρονοδιαγράμματα αποστολής, σύμφωνα με τον Kpler, μια επιχείρηση δεδομένων για τα βασικά προϊόντα. Τα δεδομένα εξαγωγής αντιπροσωπεύουν φορτία που φορτώθηκαν στα δεξαμενόπλοια και είναι καθ’ οδόν αυτη την στιγμή προς την Ινδία.

.

Ο Άλεξ Μπουθ, επικεφαλής της έρευνας στο Kpler, δήλωσε ότι η Ινδία αγοράζει συνήθως CPC, ένα μείγμα κυρίως «Καζακχ» και Ρωσικών ακατέργαστων, ωστόσο η μεγάλη αύξηση του Μάρτιου δείχνει ότι οι Ινδοί αγοραστές κέρδισαν σημαντικές εκπτώσεις λόγο της κατάστασης.

.

«Υπάρχουν πάρα πολλά πετρελαιοφόρα με φορτία από τη Ρωσία που δεν μπορούν να βρουν αγοραστές στην Ευρώπη και αγοράζονται από την Ινδία.»

.

Ο Λαρς Μπάρσαντ, διευθυντής της Frontline, μια εταιρεία δεξαμενόπλοιων της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι η έκπτωση του Ρωσικού αργού υπολογίζετε περίπου στα 25-30 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι εμπορευματικές τιμές θα προσθέσουν μόνο 3 με 4 δολάρια ανά βαρέλι, κάνοντας το ιδιαίτερα οικονομικό για μεγάλες συναλλαγές.

.

πηγή

Από MacedoniaNET