Μοιράσου το Άρθρο

Οι Βελγικές αρχές ερευνούν κάθε μέρα και αποκαλύπτουν καινούρια στοιχεία και άτομα που έχουν αναμιχθεί στο QatarGate. Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυρακη είναι από τους πρώτους υπόπτους, τι ποινές όμως αντιμετωπίζουν αν κριθούν ενοχές;


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet



2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!


Αυτό το ερώτημα ήρθε να αναλύσει ο γνωστός δικηγόρος Ορέστης Ομράν με εξειδίκευση στο τραπεζικό δίκαιο και εδρεύει στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ομράν μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναλύοντας το τι προβλέπει η βελγική νομοθεσία σε τέτοιες περιπτώσεις.

.

Για την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη:

.

«Φαίνεται πως ελέγχεται για ατασθαλίες σε δηλώσεις των εξόδων των βοηθών της. Οι ποινές που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρηματικές κι αν διαγνωστεί ζήτημα ποινικής διαχείρισης ενημερώνεται ο εισαγγελέας για να κάνει τις ανάλογες διαδικασίες».

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

.

Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή ανεφερε:

.

«Το ζήτημα εδώ είναι με ποια αδικήματα θα κατηγορηθεί… Αν κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή για δωροληψία ή άλλο αντίστοιχο αδίκημα. Οι ποινές που προβλέπει ο βελγικός ποινικός κώδικας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι από έξι μήνες έως 10 χρόνια, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής στην οργάνωση. Αν, για παράδειγμα, τη διευθύνει, τότε η ποινή θα είναι στα 10 χρόνια. Αν απλά συμμετέχει ή βοηθάει, τότε είναι κατά πολύ μικρότερη

.

Αν είναι ελαφρυντική η ομολογία του συντρόφου της (που προσπάθησε να την απαλλάξει), τότε θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της δικογραφίας. Το λέω γιατί φαίνεται πως ο σύντροφός της προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια ευνοϊκότερη διαχείριση που έχει η νομοθεσία για όσους συνεργάζονται με τις Αρχές, κι αν δώσει επαρκή στοιχεία που θα την αθωώνουν, τότε η ποινική μεταχείρισή της θα είναι καλύτερη του συντρόφου της»

.

Δειτε οόλη την συνέντευξη εδω:

.

.

Από MacedoniaNET