Μοιράσου το Άρθρο

Αμεσο μηνυμα εστειλε ο προεδρος της Ρωσιας Βλαντιμιρ Πουτιν προς το ΝΑΤΟ, σχετικά με τις φήμες που υπαρχουν για υποτιθέμενη εισβολη των δυναμεων του στην περιοχή της Κριμαίας.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Στην συνάντηση του και παρόντος του Γάλλου πρόεδρου Εμάνουελ Μακρόν, ο Β.Πούτιν, προέβη στις εξής δηλώσεις:

.

Αν η Ουκρανία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και προσπαθήσει να εισβάλει στην Κριμαία, η Ευρώπη αυτομάτως μπαίνει σε σύγκρουση με τη Ρωσία…Ναι, το ΝΑΤΟ υπερέχει. Το γνωρίζουμε. Η Ρωσία όμως είναι πυρηνική δύναμη με οπλικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας. Δεν θα υπάρχουν νικητές.Θα συρθείτε λοιπόν σε έναν πόλεμο ενάντια στην θέληση σας, και…Δεν θα προλάβετε να ανοιγοκλείσετε τα βλέφαρα σας διαβάζοντας το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ»

Βλαντιμιρ Πούτιν

.

.

Με απλά λόγια ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ αυτομάτως όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θεωρούνται εχθροί της Ρωσίας και δεν θα προλάβουν καν να αντιδράσουν .

.

Τι Ακριβως Αναφέρει το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

.

Άρθρον 5

Τα Συμβαλλόμενα Μέρη συμφωνούν ότι, ένοπλος εηίθεσις εναντίον ενός ή πλειόνων εξ αυτών εν Ευρώπη ή Βορείω Αμερική θέλει θεωρηθεί επίθεσις εναντίον απάντων και, συνεπώς, συμφωνούν ότι, εν περιπτώσει τοιαύτης ενόπλου επιθέσεως, έκαστον εξ αυτών, εν τη ασκήσει του υπό του άρθρου 51 του Χάρτου των Ηνωμένων Εθνών αναγνωριζομένου δικαιώματος της ατομικής ή συλλογικής αυτοαμύνης, θα συν-δράμη τα υφιστάμενα την επίθεσιν εν ή πλείονα Μέρη δια της αμέσου λήψεως, τόσον ατομικώς όσον και από συμφώνου μετά των ετέρων Μερών, των μέτρων άτινα θεωρεί αναγκαία περιλαμβανομένης της χρήσεως ενόπλου βίας προς αποκατάστασιν και διατήρησιν της ασφαλείας της περιοχής του Βορείου Ατλαντικού.

.

Πάσα τοιαύτη ένοπλος επίθεσις ως και παν μέτρον λαμβανόμενον συνεπεία ταύτης θα φέρωνται αμέσως εις γνώσιν του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τα μέτρα ταύτα θα λήξουν όταν το Συμβούλιον Ασφαλείας θα έχη λάβει τα αναγκαία μέτρα προς αποκατάστασιν και διατήρησιν της διεθνούς ειρήνης και ασφαλείας.

.

Από MacedoniaNET