Μοιράσου το Άρθρο

Η εταιρεία Pfizer έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με 90 χώρες για την σύμβαση προμήθειας για το πειραματικό της χάπι Covid-19. Τον εν λόγο χάπι ύστερα από έρευνες αποδείχτηκε ότι μειώνει 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νοσησης.

” Τα σημερινά νέα είναι πραγματική αλλαγή του παιχνιδιού στις παγκόσμιες προσπάθειες για να σταματήσει η καταστροφή αυτής της πανδημίας”

Albert Bourla

Η Pfizer ανέφερε ότι το 0,8% των ασθενών ( 3 στους 389) που έλαβαν το συνδυασμό φαρμάκων εντός τριών ημερών νοσηλεύτηκαν και γίνανε καλά. Σε αντίθεση το 7% των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο, (27 από τους 385) πέθαναν. Κανείς που πήρε τη θεραπεία δεν πέθανε μέσα σε ένα μήνα, είπε η Pfizer.


«Σημαίνει ότι αντί να πάνε 10 στο νοσοκομείο, μόνο ένας θα πάει και πιθανότατα πολύ λίγοι, αν υπάρχουν, θα πεθάνουν».

Albert Bourla


Το Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται πρώτη χώρα που εξουσιοδοτεί την αντιική molnupiravir της Merck και Ridgeback Biotherapeutics’,ένα άλλο χάπι για για τη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας μορφής Covid-19. Έχουν ήδη παραγγείλει 480.000 κομμάτια και άλλα 250.000 της Pfizer.


Η θεραπεία με χάπι της Pfizer αναμένεται να πάρει την ίδια τιμή που έχει και ανταγωνιστική Merck. Η οποία πενθήμερη θεραπευτική αγωγή κοστολογείτε αυτή τη στιγμή στα 700 $.

πηγη ΑΜΠΕ,Christopher North

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *