Μοιράσου το Άρθρο

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην πρύτανης Κωσταντίνος και Γουργουλιάνης μίλησε στο Radio ENA και στον Δημήτρη καρεκλιδη.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά για 600.000 συμπολίτες του που παραμένουν ανεμβολίαστοι με ηλικία από 60 ετών και πάνω και είναι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα που τροφοδοτεί το ΕΣΥ.

Πιστεύει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα λόγω της μεγάλης ταχύτητας μετάδοσης του ιού αυτή η ομάδα «ξεροκέφαλων» θα νόσηση όλη.

«Δεν κάνουν διάκριση για το τι θα εφαρμόσουν στις εκκλησίες. Τα καταστήματα απ’ έξω λένε ότι πχ μπορούν να μπουν έξι άτομα στο κατάστημα. Μέσα φοράει ο πωλητής και ο πελάτης τη μάσκα του αυτό κρατάει για λίγη ώρα, και τίποτα άλλο. Η εξειδίκευση των μέτρων μόνο κακό κάνει και πρέπει να το σταματήσουμε αυτό γιατί πίσω από αυτό βγάζει κανείς πολιτικές, δοξασίες , ιδεοληψίες»

Όσον αφορά την εξαίρεση που έκανε η πολιτεία πάνω στο θέμα της εκκλησίας ο καθηγητής είπε:

«οι άνθρωποι που γεμίζουν τα Νοσοκομεία και περνάνε βαρύτερα είναι οι ανεμβολίαστοι πάνω από 50 ετών. Προφανώς αυτοί είναι που πηγαίνουν συχνότερα στις εκκλησίες και είναι περίεργο να αφήσεις τους ανθρώπους αυτούς να είναι ο ένας πάνω στον άλλο, ανεμβολίαστους και χωρίς μάσκα. Καταλαβαίνω τη διάθεση κάποιου να προσευχηθεί και να πάει στην εκκλησία αλλά ας κρατήσουμε τα ίδια κριτήρια που κρατάμε κι αλλού. Δεν είναι κάτι διαφορετικό επιδημιολογικά. Καταλαβαίνω ότι η πίστη για πολλούς ανθρώπους και για μένα είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά είναι άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Εδώ μιλάμε με επιδημιολογικά κριτήρια».

Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα 60 και άνω οι οποίοι ακόμα Δεν δέχονται να πάνε να εμβολιαστούν ο καθηγητής τόνισε ότι:

«Έχω φτάσει εγώ, που είμαι ένας δημοκρατικός πολίτης να λέω ότι ίσως είναι αναγκαία η υποχρεωτικότητα σε ανθρώπους άνω των 60 ετών. Θα μπορούσε κάποιος να το επιβάλλει με έναν τρόπο έμμεσο που είναι σχεδόν υποχρεωτικός όπως πχ στις εκκλησίες ότι θα μπουν μέσα μόνο οι εμβολιασμένοι. Είναι ακραίο αλλά πρέπει να γίνει με κάποιο τρόπο. Αν είναι κάποιος 60 ετών και ανεμβολίαστος να μην πάει στη δουλειά του. Είναι σκληρά αυτά που λέω αλλά αυτά είναι τα δεδομένα.  Ο φόβος σπρώχνει πολλούς γιατί έχουμε μία αύξηση της πρώτης δόσης αλλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετό, ειδικά για τους μεγάλους ανθρώπους , τους ευάλωτους να τους πείσουμε για τον εμβολιασμό. Επιμένουν οι 600.000 κι αυτοί είναι που τροφοδοτούν το σύστημα και είναι ξεροκέφαλοι.Έχω στερέψει από ιδέες για το πως θα πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν βλέπω άλλη λύση πλην της υποχρεωτικότητας. Στην δική μας κλινική μπήκαν 13 κι άλλοι τόσοι στην παθολογική,  οι δέκα  ανεμβολίαστοι και τρεις εμβολιασμένοι με σχετικά ήπια νόσο, τα λέμε αλλά δεν γίνεται τίποτα άλλο»

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *