Μοιράσου το Άρθρο

Ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου έδωσε κατάθεση. Ηταν αυτός που έκλεισε το Hyundai Accent. Το αμάξι για να διαφύγει αλλάξε πορεία και χτυπήσε τις μηχανές της ομάδας Δίας στην καταδίωξη του Περάματος.

«Τα τελευταία 15 χρόνια, εργαζόμουν ως υπάλληλος του ΟΤΕ, όμως το Μάρτιο που μας πέρασε, εργάζομαι ως οδηγός αστικού λεωφορείου στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Χθες είχα βάρδια το απόγευμα, ως οδηγός του αστικού λεωφορείου, με αριθμό αυτοκινήτου 652, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο 818 «λιμένας Περάματος – άνω Πέραμα», στην περιοχή του Περάματος. Το δρομολόγιο αυτό είναι κυκλικό.

Η βάρδια μου ξεκίνησε την 16:55 ωρα της 22 Οκτωβρίου 2021 και κανονικά θα τελείωνε 00: 55 ώρα της 23 Οκτωβρίου 2021, όμως συνέβη ένα περιστατικό προς το τέλος της βάρδιας. Θα σας εξηγήσω ακριβώς τι συνέβη για να καταλάβετε κι εσείς. Την 00: 00 ώρα της 23 Οκτωβρίου 2021, ξεκίνησα το τελευταίο δρομολόγιο με αφετηρία την στάση Πέραμα όπου θα κατέληγα και στο τέλος του δρομολογίου.

Λίγη ώρα μετά, δεν θυμάμαι τι ώρα ακριβώς, αφου είχα διανύσει περίπου το ένα τρίτο του δρομολογίου, πραγματοποίησα στην στάση με όνομα «Ν. Νικολαΐδη» που βρίσκεται επί της οδού Φρίξου στο Πέραμα. Φεύγοντας από κει συνέχισα με προορισμό την οδό Ελπιδος. Εκείνη τη στιγμή είχα περίπου πέντε με έξι επιβάτες το λεωφορείο, όλοι τους νεαρής ηλικίας.

Ένα με 2 λεπτά πριν αρχίσω να τρίβω το λεωφορείο για να μπω απο την οδό Φρίξου, στην οδό Ελπίδος, είδα ένα αυτοκίνητο να ανεβαίνει αντίθετα από εμένα δηλαδή από την Ελπιδος ως προς την Φρίξου και να έρχεται κατά πάνω στο λεωφορείο, ενώ πίσω του ακολουθούσαν τουλάχιστον τρεις μηχανές, απ’ όσο μπόρεσα να δω. Κατάλαβα ότι ήταν μηχανές της αστυνομίας γιατί είχαν φάρους αναμμένος και ακούγονται σειρήνες. Μάλιστα τις σειρήνες τις άκουγα ήδη και πριν φτάσω στο σημείο εκείνο.

Αμέσως εγώ σταμάτησα το λεωφορείο και το ίδιο έκανε ο οδηγός του αυτοκινήτου που σας είπα παραπάνω, αφού δεν χωρούσε να περάσει το αυτοκίνητο αυτό το είδα πολύ καλά και συγκεκριμένα ήταν ένα Hyundai Accent χρώματος λευκού. Μέσα σε αυτό μπόρεσα να διακρίνω τουλάχιστον τρεις επιβάτες τον οδηγό τον συνοδηγό και ακόμα έναν επιβάτη στα πίσω καθίσματα. Μπορεί να ήταν και περισσότεροι αλλά εγώ αυτούς είδα με σιγουριά. Από αυτούς τους τρεις συγκράτησα τα χαρακτηριστικά μόνο του οδηγού, ο οποίος ήταν μελαμψός, αξύριστος και μου φάνηκε ότι ήταν Ρομά. Αφού σταμάτησε οδηγός το αμάξι, στη συνέχεια έβαλε όπισθεν και κινήθηκε γρήγορα στην οδό ελπίδος, με σκοπό να παρασύρει τις δύο μηχανές αστυνομίας που τον ακολουθούσαν για να διαφύγει.

 Η απόσταση που είχαν οι μηχανές από το αμάξι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν μεγάλη, ίσως να ήταν γύρω στα δύο με 3 μέτρα. Αφού λοιπόν παρέσυρε τις πρώτες δύο μηχανές και έριξε κάτω τους Αστυνομικούς που επέβαιναν σε αυτές, συνέχισε με όπισθεν και έκανε έναν πολύ απότομο και ανεξέλεγκτο ελιγμό, παρασύροντας με αυτό τον τρόπο άλλη μία μηχανή στην οποία επέβαιναν επίσης αστυνομικοί. Συγκεκριμένα την τρίτη, αυτή η μηχανή που σας λέω, την πάτησε κιόλας περνώντας από πάνω της.

Αυτός ο ελιγμός και κίνηση γενικά του αυτοκινήτου που σας περιγράφω, έγινε πολύ γρήγορα και νευρικά. Ήταν πολύ επικίνδυνο αυτό που γινόταν. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έκανε κίνηση προς τα πίσω μόνος του, χωρίς δηλαδή να αναγκαστεί από κάποιον ή κάτι, ενώ είχε την επιλογή να φύγει στην οδό Καλύμνου που είναι η συνέχεια της Ελπιδος, ή να στρίψει δεξιά στην οδό Αγίων πάντων που είναι συνέχεια της Φρίξου. Από την κίνηση που έκανε το αμάξι προς τα πίσω και παρέσυρε όλες τις μηχανές αστυνομίας, μαζί με τους αστυνομικούς, κατάλαβα ότι το έκανε με σκοπό να τους χτυπήσει και να προσπαθήσει να ξεφύγει.

Δεν σταμάτησε την κίνηση προς τα πίσω όταν χτύπησε τις δύο πρώτες μηχανές, αλλά αντιθέτως συνέχισε την κίνηση του και χτύπησε και την τρίτη μηχανή όπως σας ειπα και πριν. Μετά απ’ αυτό, είδα ότι ακολουθούσαν παραπίσω κι άλλες μηχανές, δεν είδα όμως πόσες γιατί δεν είχα πια πολύ καλή ορατότητα. Σε αυτό το σημείο ήταν που άρχισα να ακούγονται πολύ πυροβολισμοί. Δεν καταλάβαινα όμως εγώ μέσα από το λεωφορείο πιοι πυροβολούσαν. Δεν μπορούσα να καταλάβω δηλαδή, αν πυροβολούσαν αστυνομικοί οι αυτοί που ήταν μέσα στο αμάξι ή όλοι αυτοί.

Όταν μετά από λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, είδα να φωνάζουν για να έρθει ασθενοφόρο. Επειδή με ρωτάτε, δεν είδα τι έκαναν αυτοί που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί και μετά, είδα ότι το ασθενοφόρο που ήρθε παρέλαβε κάποιον, ενώ είδα και κάποιους αστυνομικούς που ήταν εμφανή τα σημάδια στην στολές τους από την πτώση, όταν τους χτύπησε το αυτοκίνητο. Μετά εγώ έκανα στην άκρη και στη συνέχεια ήρθα στην υπηρεσία σας για να σας πω τι είχε συμβεί, όπως μου ζητήθηκε.

Να σας πω σε αυτό το σημείο ότι στο παρμπρίζ του λεωφορείου, έχω εγκαταστήσει για λόγους ασφαλείας μια κάμερα η οποία καταγράφει μπροστά από το λεωφορείο. Η κάμερα αυτή περιέχει μία κάρτα μνήμης SD την οποία σας παραδίδω μήπως μπορέσετε να βρείτε βίντεο που μπορεί να έχει καταγραφεί από το περιστατικό που σας ανέφερα πριν».

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *