Μοιράσου το Άρθρο

Πολιτική αναταραχή στο γειτονικό κράτος μετά την παραίτηση Ζάεφ. Συνασπισμό σχηματίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μαζί με ένα μικρό αλβανικό κόμμα. Το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι μαζί με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζάεφ συμφώνησαν στην πτώση της κυβέρνησης.

« εγγυόμαστε πως αυτή η κυβέρνηση υπό το SDSM ανήκει στο παρελθόν».

Hristijan Mickoski – Πρόεδρος VMRO-DPMNE

Ο Hristijan Mickoski πρόεδρος του VMRO-DPMNE κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία του κοινοβουλίου με 61 βουλευτές (στους 120). Συμμετέχουν το κόμμά του, μαζί με το κόμμα “Levica” (Αριστερά) και τα αλβανικά κόμματα “Συμμαχία για τους Αλβανούς” και “BESA”.

«Θα προσπαθήσω να σχηματίσω μια νέα κυβέρνηση και αυτό θα γίνει μόνο αν είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια κυβέρνηση σοβαρής αξιοπιστίας, μια κυβέρνηση με ισχυρούς θεσμούς που θα εγγυάται σταθερότητα, νέα ενέργεια. Εάν αυτός ο στόχος δεν επιτευχθεί… τότε η μόνη επιλογή που απομένει είναι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές».

Hristijan Mickoski – Πρόεδρος VMRO-DPMNE

O Hristijan Mickoski μετά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές που το κόμμα του καταποντησε το κόμμα του Ζάεφ, είχε δηλώσει ότι δεν θεωρεί καλή τη συμφωνία των Πρεσπών για τη χώρα του και θα κάνει ότι μπορεί για να την ακυρώσει.

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *