Μοιράσου το Άρθρο

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχουν υποχωρήσεις και από την Ελληνική πλευρά ώστε να έρθει μία συμφωνία με την Τουρκία .

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

265
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ Αναφέροντας τις θέσεις της Ελληνικής πλευράς ώστε να επέλθει μία συμφωνία με την τουρκική πλευρά

«Τουρκία φαίνεται να είναι έτοιμη για μία στροφή στην εξωτερική της πολιτική, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά απέναντι στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στη Δύση. Ο σκοπός μου είναι να μπούμε στον πυρήνα της βασικής μας διαφοράς με την Τουρκία και αν καταφέρουμε να πάμε στη Χάγη. Οποιαδήποτε συμφωνία με Τουρκία ενδεχομένως να συνεπάγεται υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις»

«Κύριο μέλημα των ΗΠΑ είναι να υπάρχει ηρεμία και ασφάλεια στην ανατολική μεσόγειο. Υπάρχουν και διμερείς συζητήσεις Ελλάδος – ΗΠΑ έχοντας υπογράψει μια πολύ ισχυρή αμυντική συμφωνία και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις ως προς τη στήριξη που μας παρέχουν. Δεν αναφέρομαι μόνο στα f35 αλλά και στη δυνατότητα να προμηθευτούμε δωρεάν πλεονάζον υλικό», συνέχισε και υπενθύμισε πως ήταν η κατάσταση πριν από τέσσερα χρόνια στα εξοπλιστικά προγράμματα των δύο χωρών. «Η δική μας υποχρέωση ήταν πάντα η Ελλάδα να έχει ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα και αυτό το έχουμε καταφέρει να το πετύχουμε»

Από MacedoniaNET