Μοιράσου το Άρθρο

Ο μοναχός Μιχαήλ Τολότος, από τη Χαλκιδική, μια πραγματικά παράξενη ιστορία και ιδιαίτερη ζωη ο ιδιος λεγετε οτι έμαθε για την ύπαρξη γυναικών μόνο από όσα του έλεγαν οι άλλοι

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

338
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Γεννήθηκε το 1856 και μόλις 4 ώρες μετά τη γέννησή του, η μητέρα του πέθανε. Λογο του ότι δεν εμφανίστηκε κανένας πατέρας ή άλλα μέλη της οικογένειας, το αγόρι εγκαταλείφθηκε στα σκαλιά ενός μοναστηριού στην κορυφή του Αγίου Όρους. Ετσι υιοθετήθηκε από το μοναστήρι και οι μοναχοί τον ονόμασαν Μιχαήλ Τολότο.

Η ιστορια λεει οτι ο Μιχαήλ Τολότος εφυγε απνυην ζωή στο μοναστήρι του όρους Άθω, στην Ελλάδα. Δεν είχε ζήσει την εμπειρία της οδήγησης ενός αυτοκινήτου, την παρακολούθηση μιας ταινίας η ακομα του ταξιδιού με αεροπλάνου. Στο τέλος οι καλόγεροι του μοναστηριού του έκαναν μια ειδική τελετή ταφής, διότι πίστευαν πως ήταν ο μοναδικός άντρας στον κόσμο που δεν είδε ποτέ γυναίκα.

Ο θάνατος του υπάρχει σε αθηναϊκή εφημερίδα του 1938. Εζησε στο Άγιο Όρος όλα τα χρόνια της ζωής του, εφαρμόζοντας πιστά τους νόμους του άβατου, που ισχύουν από το 1046 και δεν επιτρέπουν σε γυναίκες να πατήσουν τα εδάφη της Αθωνικής πολιτείας.

Η. Ιστορία του καθως και η «ειδική κηδεία» για ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ γυναίκα, είναι ένα στοιχείο που κάνει την υπόθεση να δείχνει λίγο παράξενη, στα όρια του αστικού/αθωνικού θρύλου.

Πηγη greatestreactions, Historic Photographs

Από MacedoniaNET