Μοιράσου το Άρθρο

Για άλλη μια φορά τούρκος καθηγητής και εξόριστος Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν παιρνει θεση και μιλαει ανοιχτα. Απόψεις που θα έπρεπε να έχουν οι έλληνες πολιτικοί τις ακούμε από έναν τούρκο πολιτικό επιστήμονα.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

.

Ο Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν, ζει αυτοεξόριστος στον Καναδά. Ο ίδιος κάνει έντονη αναφορά στα γεγονότα και ζητάει από την διεθνή κοινότητα και το ΝΑΤΟ να εφαρμόσουν τα ίδια κριτήρια και να έχουν την ίδια στάση απέναντι στην Τουρκία με αυτά που έχουν θεσπίσει για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

.

.

Η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο το 1974 και με τη χρήση βίας διέσπασε την κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα και έκτοτε έχει καταλάβει το βόρειο μισθωτής με συνεχή στρατιωτική παρουσία. Η Τουρκία είναι ένα μέλος του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτό και να εξαναγκάσει την Άγκυρα να τερματίσει την παράνομη κατοχή της. Το NATO πρέπει επίσης να ασκήσει πίεση προς την Τουρκία για να σταματήσει τις πολιτικές αφομοίωσης προς τους Kούρδους οι οποίες βασίζονται στην υπεράνω τουρκική ταυτότητα.
.

Η Τουρκία Πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επιστρέψει στο κράτος δικαίου και στην συνταγματική φιλελεύθερη Δημοκρατία. Εφαρμόστε λοιπόν τα ίδια κριτήρια στην Τουρκία με αυτά που εφαρμόζεται για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία είναι ένα κράτος επιθετικό που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

.

Η Τουρκία κάνει το ίδιο από το 1974. Η Τουρκία επίσης ένα κράτος επιτιθέμενο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» τονίζει ο Τούρκος καθηγητής, καταλήγοντας πως Ουκρανία και Κύπρος δέχτηκαν εισβολή με κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου: «Βασικά Κύπρος = Ουκρανία όσον αφορά τι τους έχει συμβεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

.

Και τα δύο κράτη δέχτηκαν εισβολή από άλλο κράτος. Και οι δύο εισβολές αποτελούν ξεκάθαρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Και οι δύο οι εισβολείς χρησιμοποίησαν τους εθνικά αδερφούς τους ως δικαιολογία και δικαίωση για τη δική τους επιθετικότητα».

Από MacedoniaNET