Μοιράσου το Άρθρο

Εξι μαθητές, πέντε της Β’ Λυκείου και ένας της Α’ Λυκείου, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία κατακτώντας 5 μετάλλια, 2 ασημένια, 3 χάλκινα, και μία εύφημο μνεία. Το εκπληκτικό με την ελληνική αποστολή ήταν ότι κατάφερε να βρεθεί πάνω από “υπερδυνάμεις” των μαθηματικών διαγωνισμών στην τελικη κατάταξη!


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


.

.

Και πως άλλωστε να μην υπάρχουν οι συγκεκριμένες υπερδυνάμεις όταν κάνουν συστηματική προετοιμασία για την μαθηματική ολυμπιάδα . Με υποδομές αλλά και με Καμπ προετοιμασίας πριν από κάθε διαγωνισμό που διαρκει μεχρι και 20 μέρες.

.

«Για τα παιδιά αυτά τα μαθηματικά προβλήματα είναι μια εκ των ων ουκ άνευ ευχάριστη πλευρά της καθημερινότητάς. Πολύ σημαντική και η υποστήριξη των οικογενειών των παιδιών, οι οποίες στην ουσία αναπληρώνουν το κενό της Πολιτείας.

Η Νορβιγία, δαπανά μεγάλα ποσά σε εκπαιδευτικές υποδομές και δράσεις, είτε μέσω των ιδρυμάτων (σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και Πανεπιστημίων), είτε και μέσω μεγάλων εταιρειών που θέλουν να επενδύσουν σε νέα μυαλά.

.

Η ελληνική εθνική αποστολή είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης: ομόνοια, σύμπνοια, μια παρέα. Καμία αντιζηλία, καμία διχόνοια, καμία έριδα: όλοι δούλευαν μαζί, και μάλιστα συνεργατικά εκ των υστέρων συζητούσαν τα προβλήματα για να βρουν τις λύσεις».

Παναγιώτης Παύλος, οδηγός (guide) της ελληνικής αποστολής.

.

Στην διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα οι χώρες που θεωρούνται υπερδυνάμεις είναιη Κινα, η Ηνωμένες Πολιτείες η Ρωσία η Κορέα, το Βιετναμ, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και το Ιράν.

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

.

«Η προετοιμασία που κάνουν οι μαθητές είναι ειδική, διότι η ύλη των Μαθηματικών Ολυμπιάδων δεν διδάσκεται στο σχολείο, στο μεγαλύτερο βαθμό της . Στην Ελλάδα, η προετοιμασία των παιδιών δεν γίνεται σε ώρες σχολείου, γιατί δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

.

Η ελληνική Πολιτεία καλύπτει τα εισιτήρια της ομάδας για να παρευρεθεί στον διαγωνισμό. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, της οποίας τα μέλη δουλεύουν σε εθελοντική βάση

Σιλουανός Μπραζιτίκος, υπαρχηγός αποστολής, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

.

Υπάρχουν όμως και πολύ ισχυρές βαλκανικές χώρες που συνήθως βρίσκονται στην εικοσάδα αλλά και την πρώτη δεκάδα όπως είναι η Ρουμανία η Σερβία αλλά και η Βουλγαρία .

.

Οι βραβευθέντες μαθητές

   Πρόδρομος Φωτιάδης (Δράμα): Αργυρό μετάλλιο
   Παναγιώτης Λιάμπας (Θεσσαλονίκη): Αργυρό μετάλλιο
   Ορέστης Λιγνός (Αθήνα): Χάλκινο μετάλλιο
   Εμμανουήλ Πετράκης (Αγρίνιο): Χάλκινο μετάλλιο
   Γεώργιος Τζαχρήστας (Ιωάννινα): Χάλκινο μετάλλιο
   Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Θεσσαλονίκη): Εύφημος μνεία
  Αρχηγός της αποστολής: Αργύρης Φελλούρης, ομότιμος καθηγητής Μαθηματικών στο ΕΚΠΑ.


22
Ελλάδα - Αγαπημένος Καλοκαιρινός Προρισμος

Η δημοσκόπηση έληξε!

Από MacedoniaNET