Μοιράσου το Άρθρο

Σε μία λαμπρή εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Νίκος Γκάλης αναγορεύτηκε ως επίτιμος διδάκτορας του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

720
Πρόθεση Ψήφου Ιούνιος 2023

Ο Νίκος Γκάλης υπήρξε το Ίνδαλμα και ο άνθρωπος που άλλαξε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Η προσφορά του είναι τεράστια στον αθλητισμό στην χώρα μας και αυτή ήταν μια ξεχωριστή στιγμή αναγνώρισης της προσφοράς του στο χώρο.

.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του λέγοντας ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την τιμή που του έγινε. Η κίνηση αυτή τον τιμάει συνολικά για την προσφορά του ως αθλητή αλλά και ως ανθρώπου στην ελληνική σφαίρα των υψηλών ιδανικών στόχων και ιδεών.

.

.

«Με ξέρετε πως είμαι, δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Θέλω να πιστεύω ότι έχω δώσει το καλό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Και για τον κόσμο γενικά, το πώς να λειτουργεί σαν σωστός επαγγελματίας. Θέλω να με θυμούνται τα παιδιά σαν έναν σκληρό εργάτη που έκανε σωστά τη δουλειά του στο παρκέ.»

.

.

«Όπως γνωρίζετε, με έχουν τιμήσει πάρα πολύ. Επειδή όμως μεγάλωσα και σπούδασα στην Αμερική, δεν είχα την ευκαιρία να πάω σε ελληνικό σχολείο… Γι’ αυτό, λοιπόν είναι μια ιδιαίτερη τιμή για εμένα. Μια τιμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Με ξέρετε πως είμαι, δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Θέλω να πιστεύω ότι έχω δώσει το καλό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά και για τον κόσμο γενικά, το πώς να λειτουργεί σαν σωστός επαγγελματίας και πώς να κάνει σωστά τη δουλειά του. Θέλω να με θυμούνται τα παιδιά σαν έναν σκληρό εργάτη που έκανε σωστά τη δουλειά του στο παρκέ. Η πόλη μου είναι η Θεσσαλονίκη. Δεν την αφήνω τη Θεσσαλονίκη, δεν πάω πουθενά! Ανδρώθηκα εδώ, μεγαλούργησα εδώ, όλη η ζωή μου ήταν εδώ. Την αγαπώ αυτή την πόλη και δεν θα την αφήσω ποτέ» 

(Νίκος Γκάλης ΕΡΤ)

.

.

Από MacedoniaNET