Μοιράσου το Άρθρο

Κάπου κοντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σε μια απομονωμένη περιοχή κοντα στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ζει η αρχαία φυλή των Καλάς (Kalash) . Μια φιλή με μορφολογικά χαρακτηριστικά κια ήθη διαφορετικά απο τους κατοίκους της υπόλοιπης χώρας και θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

930
Πρέπει να θεσπιστούν σκληρότερες ποινές για τους Εμπρηστές;

Η δημοσκόπηση έληξε!

Όλους τους αιώνες απο την αρχαιότητα οι Καλάς έχουν διατηρήσει έναν πληθυσμό 4.000 με 5.000 ατόμων ενω δεν έχουν προχωρήσει σε γενετικές επιμιξίες με τους γείτονές τους στο Πακιστάν ή στην ευρύτερη ευρασιατική περιοχή όπου ζουν.

@macedonianet #macedonianet #hellas #usagreek #Greek #ελλαδα🇬🇷 #καλάς #kalashvalley #alexanderthegreat #alexanderthegreattv #μεγαςαλεξανδρος #μεγας_αλεξανδρος #φυλήκαλάς #kalas #kalashpeople #kalashvalley #5thavenue ♬ πρωτότυπος ήχος – Macedonianet.gr

.

Εντελώς απομονωμένοι και διαφορετικοί, αυτοί οι άνθρωποι είναι μοναδικοί  όχι μόνο στο Πακιστάν αλλά και στον κόσμο ολόκληρο. Η φυλή εχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών επιστημονικών κοινοτήτων καθώς  γενετιστές μελετούν το DNA των Καλάς για να εντοπίσουν την καταγωγή τους.

«Είμαστε Απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου!»

Οι Καλάς υποστηρίζουν ότι αποτελούν γνήσιους απογόνους των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ολα ξεκίνησαν οταν μεριδα στρατιωτών αποφάσισε να μην ακολουθήσει την εκστρατεία προς την Ινδία αλλά να εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή.

Αποτελεί Μία και μοναδική φυλή με ιδιαίτερη αγάπη στον ελληνικό πολιτισμό και στην ιστορία του Μέγα Αλέξανδρου, αν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA δείχνουν ότι δεν ταιριάζουν με Ελληνικές ρίζες. Η κοιλάδα των Καλάς αποτελεί την μοναδική περιοχή σε ολόκληρη τη χώρα όπου επιτρέπεται η ελεύθερη κατανάλωση αλκοόλ, ενω φημίζονται για την παραγωγή κρασιού και τοπικών ποτών, τα οποία και καταναλώνονται σε αφθονία κατά τη διάρκεια των ετήσιων φεστιβάλ τους.

Η ζωή τους είναι πολύ πρωτόγονη και η κτηνοτροφία είναι η κύρια ασχολία τους. Κάθε νοικοκυριό εκτρέφει μεγάλο αριθμό κατσικιών, το γάλα, το μέλι και το τυρί είναι βασικά στοιχεία της διατροφής τους. 

.

Από MacedoniaNET