Μοιράσου το Άρθρο

Απο ανασκαφές που γίνονται στην Κωνσταντινούπολη ηρθε στο φως ένα θραύσμα αγάλματος που απεικονίζει τον Πάνα, τον Έλληνα θεό των βοσκών και των κοπαδιών στην αρχαία Ελληνική μυθολογία.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

930
Πρέπει να θεσπιστούν σκληρότερες ποινές για τους Εμπρηστές;

Η δημοσκόπηση έληξε!

Το γεγονός συνέβει σε ανασκαφικές εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Αρχαιολογικό Πάρκο Saraçhane. Ο Μητροπολιτικος Δήμος Κωνσταντινούπολης (IBB) εβγαλε σχετική ανακοίνωση που ανέφερε ότι οι εργασίες ανακσκαφής πραγματοποιούνταν στη βορειοδυτική Κωνσταντινούπολη απο το 2022.

«Σε βάθος περίπου 2 μέτρων και 60 εκατοστών από την επιφάνεια, βρέθηκε ένα θραύσμα μαρμάρινου αγάλματος που απεικονίζει τον Πάνα, γνωστό ως θεό των βοσκών και των κοπαδιών στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Το άγαλμα, διαστάσεων 20 εκατοστών σε ύψος και πλάτος 18 εκατοστά, εντοπίστηκε να έχει σπασμένο το αριστερό χέρι και το κάτω μέρος του σώματος. Πιστεύεται ότι χρονολογείται στη ρωμαϊκή περίοδο και μετά την πραγματογνωμοσύνη θα γίνει περαιτέρω χρονολόγηση».

.

.

«Ενώ η περιγραφή δίνει στον Πάνα μια ποιμαντική φύση λόγω της άμεσης σχέσης του με τη φύση, η απεικόνισή του ως μισή κατσίκα, μισή ανθρώπινη φιγούρα σε όλους τους μύθους τον έκανε τρομακτικό χαρακτήρα. Στην πραγματικότητα, η ξαφνική εμφάνιση του Πάνα μπροστά σε ανθρώπους στα χωράφια, τρομάζοντας τους με την εικόνα του, ενέπνευσαν τη λέξη «πανικός». Παρά το γεγονός ότι είναι ο θεός των βοσκών, ο Πάνας συχνά απεικονίζεται στις πηγές ως μια αξιαγάπητη φιγούρα που περιφέρεται στα λιβάδια παίζοντας φλάουτο, σε αντίθεση με την εκφοβιστική εμφάνισή του. προκαλώντας πανικό»

Πηγή εικόνας : ISTANBUL METROPOLITAN MUNICIPALITY

Από MacedoniaNET