Μαθητές Γυμνασίου με τον καθηγητή τους σε επίσκεψη τους στον ιερό τόπο τον Δελφων , κρατούν τη σημαία της Μεγάλης Ελλάδας – Δύο Σικελιών μπροστά στο ιερό του Απόλλωνα.
Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet
Το μαντείο του Απόλλωνα στους Δελφούς έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Μεγάλη Ελλάδα γιατί εδώ η Πυθία, που ήταν η ιέρεια του Απόλλωνα, έδινε τις απαντήσεις στο ιερό των Δελφών στους αποίκους πριν φύγουν για να δημιουργήσουν τις αποικίες στη Μεγάλη Ελλάδα. Στα Δεξιά και πίσω, της φωτογραφίας διακρίνονται οι δωρικοί κίονες του ναού του Απόλλωνα.
Τι είναι η Μεγάλη Ελλάδα
Η Μεγάλη Ελλάδα (Μεγάλη Ελλάς, Magna Graecia) ήταν η επικράτεια των διαφόρων αρχαίων Ελληνικών αποικιών στην Σικελία και νότια Ιταλία.Αποικίες ιδρύθηκαν και στη Κάτω Ιταλία και στηΣικελία Αυτές ανήκουν στο δεύτερο αποικισμό.
Στις αποικίες υπήρχαν πολιτικές διαμάχες πουβοήθησαν στη γέννηση της ρητορικής, η οποία, κατόπιν, από τους σοφιστές μεταφέρθηκε στην κυρίως Ελλάδα. Εκτός απ’ αυτήν καλλιεργήθηκαν η φιλοσοφία, τα μαθηματικά και η πολιτική επιστήμη. Οι φιλοσοφικές σχολές του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη του Κολοφωνίου, είχαν πολλούς μαθητές. Ακόμη άνθισαν οι τέχνες, στις οποίες επικράτησε ο δωρικός ρυθμός με τον όγκο και την πολυτέλεια του κολοσσιαίου.
Οι κυριότερες αποικίες της Κάτω Ιταλίας ήταν η Κύμη, η Σύβαρις, ο Κρότων και ο Τάρας. Η Κύμη ήταν η πρώτη αποικία και αντιμετώπισε το διαρκή κίνδυνο των βαρβάρων Τυρρηνών. Αργότερα ήλθε σε επαφή μαζί τους και με τους Λατίνους και τους δίδαξε πολλά. Ο Κρότων, άλλη αποικία, διατήρησε το χαρακτήρα των Αχαιών. Έγινε πολύ πλούσια πόλη, αλλά δεν παρασύρθηκε από τη χλιδή. ΠολλοίΚροτωνιάτες διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ονομαστός Ολυμπιονίκης ήταν ο Μίλων ο Κροτωνιάτης. Άλλη αποικία ήταν ο Τάρας. Η εργατικότητα των κατοίκων του τον έκανε πλούσιο και ισχυρό. Ονομαστά ήταν τα υφαντουργεία του.
Τη δημοσίευση αυτή έκαναν σε facebook group Ιταλοί που κατοικούν στην Σικελία και ως γνωστόν έχουνε ρίζες αρχαιοελληνικές .Μέσα τους επιδιώκουν την Ανεξαρτησία και την Ένωση με τη Μητέρα Πατρίδα την Ελλάδα!