Μοιράσου το Άρθρο

Σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. για το διάστημα από το Δεκέμβρη του 2020 μέχρι το Δεκέμβρη του 2021 τα εμβόλια που βγήκαν κατά της πανδημίας για τον Covid-19 έσωσαν κοντά στα 20 εκατομμύρια ζωές.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Επικεφαλής της έρευνας ειναι ο δρα Όλιβερ Γουάτσον του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου. Μαζι με τους υπόλοιπους ερευνητές, ανέλυσαν στοιχεία από 185 χώρες. Το αποτέλεσμα της έρευνας δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “The Lancet Infectious Diseases”.

.

qqq

.

Σύμφωνα με τη σχετική μελετη μαθηματικής μοντελοποίησης εκτιμάτε ότι χάρη στα εμβόλια μειώθηκαν κατά 63% οι θάνατοι που αλλιώς θα είχαν συμβεί δηλαδη περιπου 31,4εκ ζωές.

.

Τα στοιχεία της μελέτης δείχνει ότι το 79% των θανάτων που αποτράπηκαν αποδίδονται στην άμεση προστασία των εμβολίων κατά τις covid19 ενώ το υπόλοιπο 22% προστάτευσε τους ανθρώπους έμμεσα λόγω της μειωμένης μεταδοτικότητας πλέον που είχε ο ιός.

.

«Τα ευρήματα μας παρέχουν την πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση μέχρι σήμερα σχετικά με την αξιοσημείωτη παγκόσμια επίπτωση που ο εμβολιασμός είχε στην πανδημία Covid-19.Εκατομμύρια ζωές πιθανώς σώθηκαν επειδή τα εμβόλια έγιναν διαθέσιμα παντού, άσχετα με τον πλούτο μιας χώρας.

.

Όμως περισσότερα θα μπορούσαν να είχαν γίνει. Αν οι στόχοι που είχε θέσει ο ΠΟΥ είχαν επιτευχθεί, εκτιμούμε ότι θα μπορούσε να είχε σωθεί περίπου η μία στις πέντε ζωές που χάθηκαν λόγω Covid-19 στις χώρες χαμηλού εισοδήματος»

Από MacedoniaNET