Μοιράσου το Άρθρο

Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης της δημοσιογράφου Ιωάννα Κολοβού, Που φαίνεται να έχει χάσει την πρώτη της κατοικία για χρέος προς την τράπεζα ύψους 15.000 €. Κάθε μέρα βγαίνουν στο φως και λίγο διαφορετικά στοιχεία σχετικά με την υπόθεση.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!


Η πολύκροτη υπόθεση που έφερε στην περιοχή του ζωγράφου Εκατοντάδες άτομα υπεράσπισης της δημοσιογράφου Σχετικά με τον πλειστηριασμό της κατοικίας της μοιάζει τελικά να μην είναι ακριβώς έτσι όπως ακούγετε. Με μία μικρή έρευνα που κάναμε και σχετικά με τις πληροφορίες τις οποίες συλλέξαμε φαίνεται τα πράγματα να μην είναι όπως έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες ημέρες.

.

Ολα ξεκίνησαν όταν η κ.Κολοβού πήρε ένα καταναλωτικό δάνειο ύψους 15.000 € που λόγο ότι δεν το εξόφλησε με τους τόκους έφτασε το 2014, κοντά στα 40.000 €. Το πραγματικό χρέος λοιπόν είναι σε αυτό το ποσό των 40.000 € αλλά αυτο που ακούγεται τις τελευταίες μέρες είναι το αρχικό ποσό του δανείου. Δείτε την έκθεση της τράπεζας εδώ.

.

Σαν αποτέλεσμα η τράπεζα το 2019 βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι, με ελάχιστη τιμή πλειστηριασμού τα 105.000€. Ο συγκεκριμένος πρώτος πλειστηριασμός ήταν αγώνος οπότε σαν αποτέλεσμα η τράπεζα ξεκίνησε νέο πλειστηριασμό με χαμηλότερο τίμημα έναρξης τα 95.000€.

Στοιχεία πρώτου πλειστηριασμού εδώ

Στοιχεία δεύτερου πλειστηριασμού εδώ

.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής  υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στη Βουλή το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού εκπλειστηριάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2019, δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα όμως το Μάρτιο του 19 έγινε η πρώτη ανάρτηση του ακινήτου λόγω χρεών. (βλέπε στοιχεία Πρώτου Πληστηριασμού)

.

.

Στο δεύτερο πλειστηριασμό βρέθηκε τελικά πλειοδότης με αποτέλεσμα η τραπεζα όπως αναφερει να κράτησει τα 40.000 που είχε να λαμβάνει και αφού αφαιρέθηκαν και τα έξοδα του πλειστηριασμού, το υπόλοιπο πόσο κοντά στα 54.000€, δόθηκε στην κ.Κολοβού όπως και είναι η σχετική διαδικασία.

.

Update: Η ίδια κ. Κολοβού απάντησε σχετικά για τα λεφτά που έλαβε (€54.000) από τον πλειστηριασμό μέσω προσωπικής σελίδας στο Facebook:

( Η ανάρτηση έπεσε μετά από λίγο, έχουμε το screenshot)

.

.

.

Από οτι φαίνεται λοιπόν προκύπτει ότι η πρώην ιδιοκτήτρια του ακινήτου κ.κολοβού Δεν είχε προβεί σε καμιά ρύθμιση για το χρέος των 15.000 € που είχε φτάσει το ποσό των 40.000 € με τους τόκους για όλο το διάστημα ενω έλαβε και το Υπόλοιπο των χρημάτων από την αξία του ακινήτου ύστερα από τον πλειστηριασμό.

.

Το χρέος είχε δημιουργηθεί από δανεισμό μέσω πιστωτικών καρτών που όπως όλοι γνωρίζουμε έχουν πολύ υψηλό επιτόκιο. Συνολικά ήταν τρεις πιστωτικες κάρτες, που η κυρία Κολοβού ύστερα από παρότρυνση της Τράπεζας έβαλε το συνολικό χρέος σε μια.

.

«Δεν θέλω δεύτερο και τρίτο σπίτι, θέλω το πρώτο και μοναδικό. Μου το πήρε η τράπεζα με τεράστια αισχροκέρδεια»

.

Επιπλέον από ότι φάνηκε και τις τελευταίες μέρες διέμενε στο διαμέρισμα μην αφήνοντας κανέναν να μπει ούτε τον νέο ιδιοκτήτη ο οποίος είχε πληρώσει την τράπεζα η οποία με τη σειρά της όπως αναφέρθηκε παραπάνω είχε δώσει το μερίδιο που αντιστοιχούσε στην πρώην ιδιοκτήτρια.

.

Το αποτέλεσμα λίγο-πολύ το ξέρετε όλοι μιας και ο Νόμιμος ιδιοκτήτης (εταιρία) αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία μαζί με δικαστικό επιμελητή να σπάσουν την πόρτα ώστε να μπορεί να μπει σε ένα ακίνητο το οποίο πλέον εδώ και αρκετό καιρό ήταν δικό του περιουσιακό στοιχείο.

.

Από MacedoniaNET