Μοιράσου το Άρθρο

Ο αστέρας του NBA, Ενέρ Καντέρ που έχει κυνηγηθεί από το καθεστώς του Ερντογάν, παραχώρησε συνεντεύξεις στην Ελληνική τηλεόραση μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά αλλα και για τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Φορώντας μια μπλούζα στην οποία απεικονίζονται η τουρκική και η ελληνική σημαία και η οποία έχει το μήνυμα «Είμαστε οικογένεια», Έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τις σχέσεις των δύο χωρών.

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

.

Όπως αναφέρει αρχικά στην Κοινωνία Ώρα Mega:

«Ήθελα να έρθω εδώ και να δείξω στους Έλληνες, σε όλη την Ελλάδα, ότι οι πραγματικοί Τούρκοι αγαπούν την Ελλάδα. Οι πραγματικοί Τούρκοι είναι και οι καλύτεροι γείτονες των Ελλήνων. Είμαστε οικογένεια. Έτσι, ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι να πω ότι αγαπώ τους Έλληνες, αγαπώ την Ελλάδα και να το πω σε όλο τον κόσμο».

.

Μιλώντας σχετικά με το πως βλέπουν οι απλοί Τούρκοι πολίτες τους έλληνες ανέφερε:

.

«Τώρα για τους Τούρκους η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα, γιατί δυστυχώς μετά την πίεση του Ερντογάν, πάρα πολλοί Τούρκοι προσπαθούν να δραπετεύσουν από τη χώρα τους και το πρώτο μέρος που θα πάνε είναι η Ελλάδα. Γι’ αυτό θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου στους Έλληνες και είναι πολύ σημαντικό, γιατί πολλοί αθώοι Τούρκοι βρίσκονται υπό το ζυγό του Ερντογάν».

.

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική που έχει επιλέξει ο τούρκος πρωθυπουργός Νταγιπ Ερντογάν αλλά και την Αγία Σοφία είπε :

.

«Αυτή τη στιγμή καταπατώνται πολλά ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα. Υπάρχουν πολλοί πολιτικοί κρατούμενοι. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου, δεν υπάρχει ανεξιθρησκία, δεν υπάρχει η ελευθερία να διαμαρτυρηθείς. Ο κόσμος υποφέρει. Τόσα πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν κλείσει, πολλοί δημοσιογράφοι είναι στη φυλακή, μόνο και μόνο για τις πολιτικές του Ερντογάν».

.

Το πιο σημαντικό που θέλω να πω είναι το τι συνέβη στην Αγιά Σοφιά. Η Αγιά Σοφιά είναι δική σας κληρονομιά και τη μετέτρεψε σε τζαμί. Μεγάλωσα σε αυτή την περιοχή. Υπάρχουν τόσα τζαμιά στην περιοχή που είναι σχεδόν άδεια. Γιατί λοιπόν να μετατρέψεις ένα τέτοιο μνημείο σε τζαμί; Είναι τόσο προσβλητικό για τις άλλες κουλτούρες, τις θρησκείες και τους πολίτες».

.

Δείτε όλη την συνέντευξη στην εκπομπή «κοινωνία ώρα mega »:

.

Ο γνωστός μπασκεμπολίστας μίλησε και σε συνέντευξη στο open TV αλλα και στην ΕΡΤ και ανεφερε :

.

.

.

Από MacedoniaNET