Μοιράσου το Άρθρο

Πολύ μεγάλη διάκριση για την Ελληνική εθνική ομάδα ρομποτικής που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο XPRIZE Innovation, Ανάμεσα σε 164 χώρες που διαγωνίστηκαν.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST Global Challenge Team Greece έλα Έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα που διεξήχθη στην Γενεύη στης 13-16 Οκτωβρίου 2022 με θέμα τη Δέσμευση και Αποθήκευση του Διοξειδίου του Άνθρακα “Carbon Capture”.

.


qqq

Επικοινώνησε μαζί μας, Μαθε Πως

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

1010
Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

.

Στόχος της Ολυμπιάδας ήταν οι ομάδες να ερευνήσουν τις αιτίες και τα αποτελέσματα του Διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα, τις ανθρώπινες δραστηριότητες, την κλιματική αλλαγή, με σκοπό να προτείνουν καινοτόμες λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή της τοπικής και της παγκόσμιας κοινότητας.

.

.

Η λύση που έδωσε η ελληνική αποστολή ήταν το «Aethra Project».Ενα σύστημα που συνδιάζει αντλίες θερμότητας και τα συστήματα ψύξης που χρησιμοποιούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και κατά συνέπεια την μείωση της παραγωγή του διοξειδίου του άνθρακα.

.

.

Ποια είναι η Ελληνική εθνική ομάδα ρομποτικής

.

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL 2022 εκπροσωπήθηκε στην Ολυμπιάδα από 5 μαθητές λυκείου ενω υποστήριξαν την ελληνική συμμετοχή ακόμα 3 μέλη. Συνολικά η ομάδα αποτελείται από 40 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα ηλικίας 14 – 18 χρονών, Με γνώση στον Προγραμματισμό την ρομποτική και εμπειρία σε παρόμοιες διοργανώσεις.

.

«Καθ ‘όλη τη διάρκεια των ετών συμμετοχής μας στην FIRST Global Challenge Team Greece έχει συναντήσει πολλές άλλες ομάδες και πολιτισμούς και έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει πολλά διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος μας.
Το STEM είναι σημαντικό για εμάς, γιατί ήταν πάντα το εργαλείο για την επίτευξη των στόχων μας, μια διέξοδος για να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας και να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας στη ρομποτική ως ομάδα.

.
Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος της FIRST Global Challenge του 2022, επειδή η ανάπτυξη της τεχνολογίας Carbon Capture μέσω της STEM θα είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, η οποία επηρεάζει άμεσα την παγκόσμια κοινότητα.

.
Η αιχμαλωσία άνθρακα είναι σημαντική για τη χώρα μας καθώς η αύξηση της στάθμης της θάλασσας που προκαλείται από την παγκόσμια θέρμανση θα είναι καταστροφική για τον ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος κατοικεί κυρίως στις παράκτιες περιοχές.
Με την εμπειρία που θα αποκτήσει η ομάδα μας φέτος, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την επιρροή μας στις τοπικές κοινότητες για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

.
Είμαστε προετοιμασμένοι και ενθουσιασμένοι που θα αντιμετωπίσουμε τη φετινή πρόκληση και ελπίδα να συμβάλουμε σε έναν καλύτερο, ουδέτερο κόσμο άνθρακα!
»

FGC Team Greece Instagram

.

.

Τι είναι η Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge

.

Πρόκειται για μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες από 191 χώρες με παιδιά ηλικίας μεταξύ 16 -18 χρονών. Για την χώρα μας ο Αρμόδιος είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Την Η ελληνική ομάδα στηρίζουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Χρυσοί Χορηγοί οι εταιρείες KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ και Μεγάλος Χορηγός η εταιρεία Deloitte και το ΔΙΟΣ.

.

Δείτε όλη την φετινή τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας:

.

.


.

.


Covid-19 ΑΕΚ Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αυστραλία Αφροδίτη Λατινοπούλου Βιασμός Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι Βουλευτικές Εκλογές 2023 ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Ελλάδα Ελληνική Αστυνομία Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Ιταλία Κίνα Καναδάς Κιβωτός του κόσμου Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μίλτος Τεντόγλου Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία Πάτρα Πατέρας Αντώνιος Ποδόσφαιρο Ρομά Ρωσία Ρωσια ΣΥΡΙΖΑ Τέμπη Τουρκία Υγειονομικοί

.


Από MacedoniaNET